Equinor και BP οι νικητές του διαγωνισμού για την ανάπτυξη 2,5 GW υπεράκτιων αιολικών έργων στη Νέα Υόρκη

Equinor και BP οι νικητές του διαγωνισμού για την ανάπτυξη 2,5 GW υπεράκτιων αιολικών έργων στη Νέα Υόρκη
Πέμπτη, 14/01/2021 - 11:49

Η Equinor και η BP ήταν οι νικητές του τελευταίου διαγωνισμού ΑΠΕ για την ανάπτυξη και κατασκευή έργων συνολικής ισχύος 2,5 GW στη Νέα Υόρκη.

Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες κέρδισαν με τις προσφορές που κατέθεσαν για τα αιολικά έργα Empire Wind 2, ισχύος 1260 MW και Beacon Wind 1, ισχύος 1230 MW, τα οποία προστίθενται στο αιολικό έργο Empire Wind 1, ισχύος 816 MW, το οποίο εξασφαλίστηκε σε προηγούμενο γύρο.

Το συγκεκριμένο βραβείο ήρθε κατόπιν της επιτυχούς διαπραγμάτευσης σύμβαση αγοράς και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, την οποία η κοινοπραξία θα οριστικοποιήσει με την Αρχή Έρευνας και Ανάπτυξης Ενέργειας της Νέας Υόρκης (NYSERDA).

Στο πλαίσιο του βραβείου, η Equnior και η BP συμφώνησαν να αναδιαμορφώσουν τον θαλάσσιο τερματικό σταθμό South Brooklyn (SBMT) και το λιμάνι του Άλμπανι σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

«Αυτά τα έργα θα προσφέρουν οικιακή, ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στη Νέα Υόρκη και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις φιλοδοξίες του κράτους να γίνει παγκόσμιος υπεράκτιος αιολικός κόμβος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Equinor, Anders Opedal.

«Η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ είναι μια από τις πιο ελκυστικές αγορές ανάπτυξης για υπεράκτια αιολική ενέργεια στον κόσμο. Οι επιτυχημένες προσφορές για το Empire Wind 2 και το Beacon Wind 1 αντιπροσωπεύουν ένα παιχνίδι αλλαγής για την υπεράκτια αιολική επιχείρησή μας στις ΗΠΑ και υπογραμμίζουν τη δέσμευση της Equinor να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της Equinor στις ΗΠΑ, Siri Espedal Kindem, ανέφερε:

«Μαζί, η Equinor και η Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα δημιουργήσουν μια ισχυρή αλυσίδα εφοδιασμού υπεράκτιας αιολικής ενέργειας ικανή για την κατασκευή, τη συναρμολόγηση και την πραγματοποίηση αυτών των έργων. Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε το Empire Wind και το Beacon Wind μαζί με τις τοπικές αρχές, τις κοινότητες και τον συνεργάτη μας την BP στην ανάπτυξη αυτής της νέας βιομηχανίας».