Enercon και Petrobras πωλούν δύο αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 52 MW στη Βραζιλία

Enercon και Petrobras πωλούν δύο αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 52 MW στη Βραζιλία
Δευτέρα, 11/01/2021 - 11:33

Η θυγατρική της Enercon στη Βραζιλία, Wobben Windpower και η Petrobras ολοκλήρωσαν την πώληση δύο αιολικών πάρκων στη Βραζιλία, συνολικής ισχύος 52MW. Τα αιολικά πάρκα εξαγοράστηκαν από την στην V2I Transmissao de Energia Eletrica σε μη γνωστή τιμή.

Πιο συγκεκριμένα, η πώληση αφορά τα αιολικά πάρκα Mangue Seco 3 και 4 τα οποία είναι εξοπλισμένα με 13 ανεμογεννήτριες της Enercon το καθένα, τύπου E-82 2MW.

Η V2I Transmissao de Energia Eletrica που τα εξαγόρασε, είναι το επενδυτικό όχημα της Vinci Energia Fundo de Investimentos em Participacoes de Infraestrutura, το οποίο διαχειρίζεται η Vinci Infraestrutura Gestora de Recursos, θυγατρική της Vinci Partners.

Σημειώνεται ότι και ύστερα από την πώλησή τους, η Wobben Windpower θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες στα έργα.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα δύο αιολικά έργα που πωλούνται αποτελούν μέρος ενός συγκροτήματος αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 104 MW στο Guamar στην πολιτεία Rio Grande do Norte, το οποίο περιλαμβάνει δύο επιπλέον αιολικά πάρκα ισχύος 26 MW το καθένα.

Το συγκρότημα τέθηκε σε λειτουργία το 2011 και για το κάθε έργο έχει υπογραφεί Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) με την CCEE.