Nordex: Προμήθεια ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 188 MW σε αιολικό πάρκο στη Φινλανδία

Nordex: Προμήθεια ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 188 MW σε αιολικό πάρκο στη Φινλανδία
Πέμπτη, 07/01/2021 - 13:27

Η Nordex δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών για χερσαίο αιολικό πάρκο στη Φινλανδία, συνολικής ισχύος 188 MW, από τη γερμανική WPD.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγγελία αφορά 33 ανεμογεννήτριες τύπου N163 / 5.X της πλατφόρμας Delta 4000 για το έργο Karhunnevankangas, στο οποίο η Nordex θα παρέχει επίσης 15ετείς υπηρεσίες συντήρησης με δυνατότητα επέκτασης για άλλα πέντε χρόνια.

Η εγκατάσταση και η ολοκλήρωση του αιολικού πάρκου έχει προγραμματιστεί για το 2022, ενώ οι ανεμογεννήτριες θα λειτουργούν σε ισχύ 5,7MW.

Το Karhunnevankangas είναι επίσης το πρώτο έργο στο οποίο η Nordex θα εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες σε σωληνοειδείς πύργους χάλυβα με ύψος πλήμνης 159 μέτρων.

Το ύψος ρότορα θα είναι στα 240 μέτρα κάτι που σημαίνει ότι οι ανεμογεννήτριες θα φτάνουν σε υψηλότερα στρώματα ανέμου με λιγότερες αναταράξεις στην περιοχή, η οποία είναι κοντά στην ακτή, ανέφερε η Nordex.

Ο διευθύνων σύμβουλος της WPD Φινλανδίας, Heikki Peltomaa, δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε ένα ακόμα αιολικό πάρκο με τις υπερσύγχρονες ανεμογεννήτριες της Nordex. Ανυπομονούμε για τα τέλη του 2022 για να παρέχουμε καθαρή ηλεκτρική ενέργεια στη μεγαλύτερη εταιρεία χαρτιού της Ευρώπης, την UPM, με βάση μία εταιρική Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Ο διευθύνων σύμβουλος πωλήσεων της Nordex, Patxi Landa, πρόσθεσε:

«Η ανεμογεννήτρια N163 / 5.X είναι ιδανική για τοποθεσίες με μέτριες ταχύτητες ανέμου και είναι μια πολύ αποτελεσματική λύση για τον συγκεκριμένο ιστότοπο στη δυτική ακτή της Φινλανδίας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε την ανανεωμένη εμπιστοσύνη που έδειξε η WPD στην τεχνολογία των ανεμογεννητριών μας και ότι μπορούμε να τις εγκαταστήσουμε σε σωληνοειδείς πύργους χάλυβα με ύψος πλήμνης περίπου 160 μέτρων.