Siemens Gamesa και Orsted υπογράφουν την πρώτη τους συμφωνία για χερσαίο αιολικό έργο στις ΗΠΑ

Siemens Gamesa και Orsted υπογράφουν την πρώτη τους συμφωνία για χερσαίο αιολικό έργο στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 18/12/2020 - 13:00

Η Siemens Gamesa υπέγραψε μια συμφωνία αιολικής ενέργειας με την Orsted για την προμήθεια ανεμογεννητριών για το αιολικό πάρκο Haystack, συνολικής ισχύος 298 MW, στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο Haystack θα περιλαμβάνει 51 ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa, τύπου SG 5,0-145 καθώς και 18 ανεμογεννήτριες safe harbor.

Οι πρώτες παραδόσεις πρόκειται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2021, ενώ το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το τέταρτο τρίμηνο 2021.

Η παραγγελία περιλαμβάνει επίσης 30ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών και συντήρησης.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών της Siemens Gamesa στη Βόρεια Αμερική και απόδειξη της εμπιστοσύνης στην τεχνολογία της Siemens Gamesa αλλά και στις ισχυρές και ευέλικτες δυνατότητες παροχής υπηρεσιών της εταιρείας.

Σχετικά με τη συνεργασία της Siemens Gamesa με την Orsted, αναφέρεται ότι οι δύο εταιρείες ξεκινούν μια νέα συνεργασία για έργα χερσαίας αιολικής ενέργειας, που ακολουθεί την επιτυχυμένη συνεργασία των δύο εταιρειών εδώ και 30 χρόνια στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

«Η Orsted αποτελεί βασικό συνεργάτη της υπεράκτιας αιολικής επιχείρησής μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία και σε χερσαία αιολικά έργα. Το έργο Haystack θα παρέχει καθαρή ενέργεια σε σχεδόν 85.000 μέσα νοικοκυριά των ΗΠΑ », δήλωσε ο Shannon Sturgil, Διευθύνων Σύμβουλος της Onshore North America στην Siemens Gamesa για τα χερσαία αιολικά έργα στις ΗΠΑ.

Και συμπλήρωσε:

«Επιτύχαμε ένα σημαντικό ορόσημο το καλοκαίρι με το πιλοτικό υπεράκτιο αιολικό πρότζεκτ στη Βιρτζίνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε το έργο Haystack στη λίστα των πρώτων μας έργων».

Το πιλοτικό έργο Coastal Virginia Offshore Wind, το οποίο συνδέθηκε στο δίκτυο αυτό το καλοκαίρι, ανήκει στην Dominion Energy και η Οrsted είναι εργολάβος της EPC για το έργο. Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στα ομοσπονδιακά ύδατα των ΗΠΑ και το πρώτο έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ για τη Siemens Gamesa, το οποίο βρίσκεται περίπου 27 μίλια ή 43,5 χλμ στα ανοικτά των ακτών την Βιρτζίνια.

Μαζί, η Siemens Gamesa και η Orsted έχουν εγκαταστήσει περισσότερες από 1.300 υπεράκτιες ανεμογεννήτριες.

Συνολικά, η Siemens Gamesa έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 23 GW στις Η.Π.Α. και διαθέτει ισχυρό αποτύπωμα στις Η.Π.Α. που αποτελείται από κατασκευές, υπηρεσίες και γραφεία.

Αναφέρεται ότι με σχεδόν 72 GW σε λειτουργία παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 10 GW ανεμογεννητριών πολλαπλών σημάτων, η Siemens Gamesa είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών στον τομέα. Στη Βόρεια Αμερική, η Siemens Gamesa παρέχει υπηρεσίες συντήρησης και αιολικής ενέργειας με συνολική ισχύ μεγαλύτερη των 14 GW.