RWE: Παροχή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας μέσω PPA στην Ineos

RWE: Παροχή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας μέσω PPA στην Ineos
Παρασκευή, 18/12/2020 - 15:30

Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) υπογράφηκε μεταξύ της RWE Supply & Trading και της Ineos, η οποία θα έχει 10ετή ισχύ.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή το2021 και βάσει αυτής η Ineos θα αγοράσει 198 GWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως από την RWE, η οποία θα προέρχεται από το αιολικό πάρκο Northwester 2 στη βελγική Βόρεια Θάλασσα.

Το αιολικό πάρκο βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Zeebrugge και λειτουργεί από τη βελγική εταιρεία Parkwind.

Σημειώνεται ότι το PPA αντιπροσωπεύει περίπου το 25% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τη Northwester 2, ενώ χάρη σε αυτή τη σύμβαση η Ineos θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στο Βέλγιο κατά 745.000 τόνους κατά τη διάρκεια αυτών των 10 ετών.

Η Ineos είναι μία από τις βασικές εταιρείες στις οποίες η RWE παρέχει πράσινη ηλεκτρική ενέργεια βάσει των συμβάσεων αγοράς.

Άλλες εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται η RWE είναι η Deutsche Bahn που αγοράζει ηλεκτρισμό από υδροηλεκτρική ενέργεια και υπεράκτια αιολική ενέργεια και η Bosch, η οποία υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία αγοράς ηλιακής ενέργεια με την RWE.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε την Ineos για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», δήλωσε ο Andree Stracke, CCO της RWE Supply & Trading.

«Με το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο μας, είμαστε ανάμεσα στους μεγαλύτερους παραγωγούς ενέργειας από ΑΠΕ. Παρέχουμε εξατομικευμένες λύσεις σε βιομηχανικούς πελάτες και δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τους βοηθάμε να επιτύχουν τους στόχους τους για την προστασία του περιβάλλοντος».