Vestas: Παροχή ανεμογεννητριών 97 MW για αιολικό πάρκο στην Αυστραλία

Vestas: Παροχή ανεμογεννητριών 97 MW για αιολικό πάρκο στην Αυστραλία
Τρίτη, 15/12/2020 - 12:04

Η Vestas δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 97 MW από την Global Power Generation, θυγατρική της Naturgy, για το αιολικό πάρκο Hawkesdale στην πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας.

Η συμφωνία καλύπτει την προμήθεια και εγκατάσταση 23 ανεμογεννητριών της Vestas τύπου V136-4.2MW, καθώς και μια 15ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών AOM 5000. Η παράδοση αναμένεται το τρίτο τρίμηνο του 2021, με προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας του πάρκου το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Το αιολικό πάρκο Hawkesdale πρόκειται να τροφοδοτεί με ενέργεια περίπου 35.000 σπίτια και να δημιουργήσει περίπου 145 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη συμφωνία ακολουθεί την πρόσφατη ανακοίνωση της Vestas για το δεύτερο στάδιο των αιολικών πάρκων Berrybank και Ryan Corner, δύο νέων αιολικών πάρκων στην πολιτεία της Βικτώρια για τα οποία επίσης συνεργάζεται με την Global Power Generation. Μαζί, τα τρία έργα θα παρέχουν συνολικά 425 MW καθαρής ενέργειας στο αυστραλιανό δίκτυο.

Ο πρόεδρος της Vestas Asia Pacific, Clive Turton, δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι που οι πελάτες από όλο τον κόσμο στρέφονται στη Vestas για την κορυφαία τεχνολογία της, την εμπειρία στην αγορά, τις ευρείες υπηρεσίες λύσεων και εν τέλει την καλύτερη απόδοση της επένδυσής τους στο αιολικό έργο».

«Η Global Power Generation είναι ένας πολύτιμος πελάτης της Vestas παγκοσμίως και ανυπομονούμε να οικοδομήσουμε την υπάρχουσα συνεργασία μας μέσω της παράδοσης του αιολικού πάρκου Hawkesdale».

Ο διευθύνων σύμβουλος ανάπτυξης της Global Power Generation, Pedro Serrano, δήλωσε:

«Η Global Power Generation είναι πολύ ικανοποιημένη που συνεχίζει τη συνεργασία της με τη Vestas για το αιολικό πάρκο Hawkesdale».