Vestas: Προμήθεια ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 42 MW για αιολικό πάρκο στη Φινλανδία

Vestas: Προμήθεια ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 42 MW για αιολικό πάρκο στη Φινλανδία
Δευτέρα, 07/12/2020 - 11:44

Η Vestas δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών, συνολικής ισχύος 42MW, από την Vind AX για το αιολικό πάρκο Langnabba στη Φινλανδία.

Το έργο, το οποίο θα βρίσκεται στις νήσους Ώλαντ της Βαλτικής Θάλασσας μεταξύ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, θα διαθέτει 10 ανεμογεννήτριες Vestas τύπου V136-4.2MW οι οποίες θα τοποθετηθούν σε πυλώνες 112 μέτρων.

Η συμφωνία αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των ανεμογεννητριών, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει μια 25ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών ΑΟΜ 5000, καθώς και μια λύση VestasOnline Business SCADA.

Οι παραδόσεις των ανεμογεννητριών αναμένεται να ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2021 και η έναρξη λειτουργίας προβλέπεται για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ο διευθυντής έργου Langnabba, Leif Nordlund, δήλωσε:

«Είμαστε ευτυχείς που έχουμε συνάψει συμφωνία για τις ανεμογεννήτριες του Langnabba με τη Vestas, η οποία έχει μακρά εμπειρία και γνώσεις στον κλάδο της αιολικής ενέργειας».

Ο πρόεδρος της Vestas Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, Nils de Baar, δήλωσε:

«Είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε συνάψει συμφωνία γι’ αυτό το έργο και ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τη Vind AX σε αυτή την πρωτοβουλία που θα αλλάξει την κατανάλωση ενέργειας στις νήσους Ώλαντ, οι οποίες θα τροφοδοτούνται κατά 65% από αιολική ενέργεια, ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός, σε σύγκριση με το μόλις 18% των προηγούμενων ετών. Αυτή η σύμβαση αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της ικανότητας της Vestas να βοηθήσει τη Φινλανδία στη μετάβασή της προς ένα σύστημα πράσινης ενέργειας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τεθεί σε λειτουργία το αιολικό πάρκο θα παράγει περισσότερα από 130 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.