Ηνωμένο Βασίλειο: Ξεκινά πρόγραμμα για την υπεράκτια αιολική ολοκλήρωση

Ηνωμένο Βασίλειο: Ξεκινά πρόγραμμα για την υπεράκτια αιολική ολοκλήρωση
Πέμπτη, 03/12/2020 - 15:12

Η Carbon Trust του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε ένα κοινό βιομηχανικό πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο ενεργειακό σύστημα με βιομηχανικούς εταίρους μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Equinor και η Vattenfall.

Το πρόγραμμα ολοκλήρωσης στοχεύει στη μεγιστοποίηση της συμβολής του υπεράκτιου αιολικού έργου σε ένα μέλλον χαμηλού κόστους, ευέλικτο, προβλέψιμο και χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Οι άλλοι προγραμματιστές που εμπλέκονται και χρηματοδοτούν την πρωτοβουλία είναι η EnBW, η ScottishPower Renewables και η Total, ενώ οι εταίροι θα συνεργαστούν σε μια σειρά έργων, εντός του προγράμματος ολοκλήρωσης, τον επόμενο χρόνο.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τη μελέτη για τον καθορισμό των βασικών παραγόντων της αγοράς που επηρεάζουν τη χρήση και την ολοκλήρωση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, καθώς και με τη μελέτη για τον εντοπισμό βασικών τεχνολογικών επιλογών που θα μπορούσαν να μεγιστοποιήσουν τις ευκαιρίες για τη χρήση και την ενσωμάτωση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τα ευρύτερα χαρακτηριστικά της αγοράς.

Το πρόγραμμα ολοκλήρωσης θα εξετάσει επίσης την αλληλεπίδραση μεταξύ της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, των υφιστάμενων υποδομών και άλλων τεχνολογιών και εξελίξεων με σκοπό την επισήμανση των ευκαιριών για επενδύσεις καινοτομίας.

Ο διευθυντής της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Carbon Trust, Jan Matthiesen, δήλωσε:

«Η βιομηχανία και οι κυβερνήσεις αναγνωρίζουν ότι η επιτυχής μείωση του κόστους στην υπεράκτια αιολική ενέργεια έχει ανοίξει το δρόμο για να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στο ενεργειακό μείγμα μηδενικών εκπομπων άνθρακα του μέλλοντος.

«Με βάση την εκτεταμένη εμπειρία της Carbon Trust στο σχεδιασμό και τη διαχείριση συνεργατικών προγραμμάτων καινοτομίας για την υπεράκτια αιολική ενέργεια, το πρόγραμμα ολοκλήρωσης σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου για τη διερεύνηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και άλλων τεχνολογιών με σκοπό την κατανόηση των ευκαιριών που υπάρχουν για την επέκταση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας πέρα από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».

Με πληροφορίες από: reNEWS