Orsted: Ολοκλήρωσε το υπεράκτιο αιολικό έργο Borssele 1 & 2

Orsted: Ολοκλήρωσε το υπεράκτιο αιολικό έργο Borssele 1 & 2
Παρασκευή, 27/11/2020 - 13:12

Η Orsted έθεσε σε πλήρη λειτουργία το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Borssele 1 & 2 συνολικής ισχύος 752MW το οποίο βρίσκεται 23 χλμ. ανοικτά της ακτής της Ολλανδίας.

Το έργο, το οποίο διαθέτει 94 ανεμογεννήτριες Siemens Gamesa ισχύος 8 MW η κάθε μία, είναι το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της εταιρείας στη χώρα. Η διαχείριση και η συντήρηση θα πραγματοποιούνται στη βάση στο Vlissingen.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Orsted, Henrik Poulsen, δήλωσε:

«Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τον πράσινο μετασχηματισμό και για την Orsted. Είμαστε περήφανοι που έχουμε θέσει σε λειτουργία το πρώτο μας υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Ολλανδία, το οποίος είναι μεταξύ των παγκόσμιων πρωτοπόρων στην ενεργειακή μετάβαση».

«Με το Borssele 1 & 2 ως το πρώτο βήμα, θέλουμε να συμβάλουμε σημαντικά στην ενεργειακή μετάβαση των Κάτω Χωρών από τα ορυκτά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είμαστε περήφανοι που ολοκληρώσαμε αυτό το μεγάλης κλίμακας έργο καθαρής ενέργειας εγκαίρως και εντός προϋπολογισμού εν μέσω της πανδημίας Covid-19, διατηρώντας παράλληλα στο επίκεντρο την υγεία και την ασφάλεια».

Ο γενικός διευθυντής της Orsted Benelux, Steven Engels, δήλωσε:

«Είναι υπέροχο που μπορούμε τώρα να παρέχουμε αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσουμε ένα εκατομμύριο ολλανδικά νοικοκυριά. «Η Orsted έχει παραδώσει αυτό που υποσχέθηκε το 2016, όταν κερδίσαμε τον διαγωνισμό με μια πρωτοποριακή τιμή προσφοράς».

«Η πραγματοποίηση του πρώτου έργου του μεγάλου προγράμματος υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ολλανδία είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την ολλανδική ενεργειακή μετάβαση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις εθνικές και περιφερειακές κυβερνήσεις της Ολλανδίας και πολλούς άλλους ενδιαφερόμενους που μας βοήθησαν να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Ο ανώτερος διευθυντής του προγράμματος Borssele 1 & 2, Flemming Thomsen, δήλωσε:

«Μαζί με τους προμηθευτές μας, η ομάδα κατασκευής μας, εγκατέστησε επιτυχώς αυτό το αιολικό πάρκο σε λιγότερο από εννέα μήνες. Εισάγοντας πρόσθετα μέτρα υγείας και ασφάλειας τόσο στα υπεράκτια όσο και στα χερσαία έργα, καταφέραμε να συνεχίσουμε την κατασκευή κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας. Είμαστε ευγνώμονες και περήφανοι για το αποτέλεσμα που παραδόθηκε και είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρακολουθήσουμε την έναρξη του πάρκου Borssele 1 & 2».