Panasonic: Συνεργασία με Equinor και Hydro για μια επιχείρηση πράσινων μπαταριών

Panasonic: Συνεργασία με Equinor και Hydro για μια επιχείρηση πράσινων μπαταριών
Τετάρτη, 18/11/2020 - 15:13

Η Panasonic δήλωσε την Τετάρτη ότι υπέγραψε συνεργασία με δύο νορβηγικές εταιρείες για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης «πράσινης μπαταρίας», έχοντας ως στόχο την ευρωπαϊκή αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πιo συγκεκριμένα, οι εταίροι είναι η Panasonic, η Equinor και η Hydro, οι οποίες δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν «γύρω στο καλοκαίρι του 2021 για να αξιολογήσουν την αγορά μπαταριών ιόντων λιθίου στην Ευρώπη και ... την επιχειρηματική υπόθεση για μια επιχείρηση πράσινων μπαταριών στη Νορβηγία».

Η αρχική φάση του έργου θα περιλαμβάνει τη διαβούλευση με πιθανούς πελάτες και τη διεξαγωγή συνομιλιών με Νορβηγικές και Ευρωπαϊκές αρχές, ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή δήλωση.

Η Panasonic είναι ήδη ένας κορυφαίος παραγωγός μπαταριών ιόντων λιθίου και διαθέτει ένα μεγάλο κοινό εργοστάσιο στην πολιτεία της Νεβάδας με την βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, Tesla.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Panasonic, Mototsugu Sato, δήλωσε ότι η συνεργασία θα «ανοίξει δυνητικά το δρόμο για μια ισχυρή και βιώσιμη επιχείρηση μπαταριών στη Νορβηγία».

«Αναμένουμε ότι η παραγωγή μπαταριών θα αυξηθεί γρήγορα ως λύση στην νούμερο ένα πρόκληση, την κλιματική αλλαγή», πρόσθεσε ο Arvid Moss, εκτελεστικός αντιπρόεδρος Ενέργειας και της Εταιρικής Ανάπτυξης της Hydro.

Με πληροφορίες από: AFP