GE: Παραγγελία 121 MW για αιολικά έργα στη Λιθουανία

GE: Παραγγελία 121 MW για αιολικά έργα στη Λιθουανία
Τετάρτη, 18/11/2020 - 11:58

Η GE Renewable Energy δέχτηκε μια νέα παραγγελία ανεμογεννητριών της πλατφόρμας της, Cypress, συνολικής ισχύος 121 MW για αιολικά έργα στη Λιθουανία.

Πιο συγκεκριμένα, η European Energy έδωσε παραγγελία για 22 ανεμογεννήτριες, η εγκατάσταση των οποίων θα γίνει σε 3 τοποθεσίες και θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια σύμβαση παροχής υπηρεσιών 25 ετών.

Σημειώνεται ότι η European Energy θα λειτουργήσει τους ανεμογεννήτριες της πλατφόρμας Cypress στα 5,5 MW οι οποίες θα τοποθετηθούν σε πύργους ύψους 151 μέτρων.

Όταν τεθούν σε λειτουργία τα αιολικά πάρκα, πρόκειται να αυξήσουν κατά 23% την πράσινη ισχύ της τρέχουσας παραγωγής αιολικής ενέργειας της χώρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της European Energy, Knud Erik Andersen δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε αυτήν τη σημαντική συμφωνία με την GE Renewable Energy, εξασφαλίζοντας έτσι 22 υπερσύγχρονες ανεμογεννήτριες Cypress τέλεια σχεδιασμένες για τα τρία έργα μας στη Λιθουανία. Αυτή η συμφωνία θα εξασφαλίσει 121 MW πράσινης ισχύος και θα είναι κεντρική για την προώθηση της πράσινης μετάβασης και την υποστήριξη της τοπικής παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μια χώρα που εξαρτάται σήμερα σε μεγάλο βαθμό από την εισαγωγή ενέργειας».

Σύμφωνα με την ένωση αιολικής ενέργειας της Λιθουανίας (Lvea), η χώρα έχει στόχο να παράγει το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2050. Επί του παρόντος λειτουργούν 23 αιολικά πάρκα στη Λιθουανία συνολικής ισχύος 480 MW.