EDF: Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια αυξάνουν τις πωλήσεις καθαρής ενέργειας της εταιρείας

EDF: Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια αυξάνουν τις πωλήσεις καθαρής ενέργειας της εταιρείας
Παρασκευή, 13/11/2020 - 16:01

Οι πωλήσεις της EDF Renewables αυξήθηκαν ελαφρά το τρίτο τρίμηνο του 2020 στα 2972 ​​εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 2932 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η γαλλική εταιρεία δήλωσε ότι η αύξηση οφείλεται στα αιολικά και ηλιακά πάρκα που τέθηκαν σε λειτουργία το 2019 και βελτιώνοντας παράλληλα και τις δύο τεχνολογίες.

Σημείωσε ότι οι χαμηλότερες τιμές υδροηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία είχαν αρνητικό αντίκτυπο στα στατιστικά στοιχεία, αν και η παραγωγή αυξήθηκε κατά 24% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η EDF υπογράμμισε ότι το χαρτοφυλάκιο των υπό κατασκευή έργων συνέχισε να αυξάνεται, αγγίζοντας τα 6,7GW.Από αυτά τα 3,5 GW αφορούν την χερσαία αιολική ενέργεια, τα 1,6 GW την υπεράκτια, τα 1,3 GW την ηλιακή και τα 0,3 GW την αποθήκευση ενέργειας.

Σχετικά με τις πωλήσεις, αυτές μειώθηκαν κατά 4%, λίγο κάτω από τα 48,85 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τα 50,96 δισ. ευρώ του 2019.

Αυτό οφείλεται κυρίως στη χαμηλότερη πυρηνική παραγωγή, στη μείωση της ζήτησης που επηρεάζει τις δραστηριότητες διανομής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στις καθυστερήσεις ή αναβολές έργων και δραστηριοτήτων παροχής υπηρεσιών.

Εν τω μεταξύ, η EDF Renewables ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τα δικαιώματα ανάπτυξης δύο ηλιακών πάρκων στη Γαλλία, συνολικού ύψους 23 MW, η κατασκευή των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος.