MHI Vestas : Εγκατέστησε την πρώτη ανεμογεννήτρια 9,5 MW σε πλατφόρμα για το πλωτό υπεράκτιο έργο Kincardine

MHI Vestas : Εγκατέστησε την πρώτη ανεμογεννήτρια 9,5 MW σε πλατφόρμα για το πλωτό υπεράκτιο έργο Kincardine
Τετάρτη, 11/11/2020 - 14:05

Η MHI Vestas εγκατέστησε την πιο ισχυρή ανεμογεννήτρια που έχει τοποθετηθεί σε πλωτή υπεράκτια πλατφόρμα αιολικής ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την ανεμογεννήτρια V164 9,5MW που εγκαταστάθηκε σε μια πλατφόρμα της Principle Power WindFloat στο λιμάνι που χρησιμοποιείται για το πλωτό υπεράκτιο αιολικό πάρκο Kincardine, στα ανοικτά της Σκωτίας.

Η πρώτη μονάδα 9,5 MW αναμένεται να τοποθετηθεί στον χώρο του έργου τον Δεκέμβριο του 2020 και αποτελεί την πρώτη από τις πέντε μονάδες που θα εγκατασταθούν στο έργο Kincardine.

Το Kincardine, το οποίο αναπτύσσεται από τον Όμιλο Cobra, αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο.

Οι πέντε ανεμογεννήτριες και οι πλατφόρμες θα εγκατασταθούν περίπου 15 χιλιόμετρα ανοικτά της ακτής Kincardineshire, σε νερό βάθους 60-80 μέτρων.

Ο διευθυντής έργων της MHI Vestas, Allan Birk Wisby, δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι που εγκαταστήσαμε τις πιο ισχυρές ανεμογεννήτριες σε μια πλατφόρμα πλωτού υπεράκτιου ανέμου. Οι ανεμογεννήτριες V164-9.5MW είναι οι κατάλληλες για το έργο Kincardine... Ανυπομονούμε να ολοκληρώσουμε τις υπόλοιπες τέσσερις μονάδες».

Ο Όμιλος Cobra δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα συναρπαστικό, και κορυφαίο έργο παγκοσμίως που αναπτύχθηκε από τον Όμιλο Cobra. Το πλωτό αιολικό πάρκο Kincardine θα είναι το μεγαλύτερο που κατασκευάστηκε ποτέ. Η εγκατάσταση της μεγαλύτερης ανεμογεννήτριας που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε πλωτή βάση αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για το έργο και ανυπομονούμε το να δούμε να παράγει ενέργεια σύντομα».

Πηγή: renews.biz