European Energy: Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στης Σκανδιναβίας θα κατασκευαστεί στη Δανία

European Energy: Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στης Σκανδιναβίας θα κατασκευαστεί στη Δανία
Πέμπτη, 29/10/2020 - 15:11

Η European Energy πρόκειται να κατασκευάσει ένα νέο ηλιακό πάρκο, συνολικής ισχύος 300 MW στη νότια Δανία και πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη μονάδα του είδους της στη Βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, το ηλιακό πάρκο θα αναπτυχθεί κοντά σε προγραμματισμένα κέντρα δεδομένων και επιπλέον θα κατασκευαστεί ένας σημαντικός περιφερειακός σταθμός μετασχηματισμού στον δήμο Aabenraa στη Νότια Γιουτλάνδη.

Το έργο ανέρχεται στο 1 δισεκατομμύριο κορώνες Δανίας (159 εκατομμύρια δολάρια) και η κατασκευή του θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους με την έναρξη λειτουργίας του να προγραμματίζεται για πριν από το τέλος του 2021.

Το έργο θα παράγει αρκετή πράσινη ενέργεια ικανή να προμηθεύει περισσότερα από 75.000 νοικοκυριά, δήλωσε η European Energy.

Σημειώνεται ότι το Σεπτέμβρη η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για την ανάπτυξη 170 MW ηλιακής ενέργειας στη νότια Σουηδία μέσα στο επόμενο έτος, ενώ μέχρι στιγμής έχει εγκαταστήσει 1,5 GW αιολικής και ηλιακής ισχύος σε 11 χώρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εγκατεστημένη ηλιακή ισχύς στη Δανία ανέρχεται περίπου στα 5 GW, από 3 GW το 2019, και θα μπορούσε να φτάσει τα 16 GW το 2025.

Πηγή: Reuters