Enel: Ξεκινά η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 204 MW στη Χιλή

Enel: Ξεκινά η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 204 MW στη Χιλή
Παρασκευή, 09/10/2020 - 15:56

Η Enel Green Power ξεκίνησε την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου Domeyko ισχύος 204 MW στην περιοχή Antofagasta της Χιλής.

Το ηλιακό πάρκο Domeyko θα εκτείνεται σε μία έκταση περίπου 700 εκταρίων και θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση 472.590 διφασικών μονοκρυσταλλικών φωτοβολταϊκών μονάδων. Η συνολική επένδυση για την κατασκευή του ανέρχεται στα 164 εκατομμύρια δολάρια και η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται για τον Ιούλιο του επόμενου έτους.

Σημειώνεται ότι το ηλιακό πάρκο θα παράγει περίπου 589 GWh ηλεκτρικής ενέργειας μόλις αυτό τεθεί σε λειτουργία, περιορίζοντας τις εκπομπές 439.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enel Green Power, Salvatore Bernabei, δήλωσε:

«Με την έναρξη της κατασκευής του Domeyko, είμαστε σε θέση να καθιερώσουμε περαιτέρω το ανανεώσιμο αποτύπωμά μας στη Χιλή, μια χώρα με μεγάλο πλούτο πηγών ενέργειας. Αυτή η προσπάθεια υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την ακούραστη δέσμευσή μας να επιταχύνουμε την ενεργειακή μετάβαση της Χιλής, ανοίγοντας το δρόμο προς μια καθαρή και αποδοτική ενεργειακή μήτρα, ενώ υποστηρίζουμε τις φιλοδοξίες της χώρας για αειφορία».