Nordex: Παραγγελία 62 MW για αιολικό έργο στη Σκωτία

Nordex: Παραγγελία 62 MW για αιολικό έργο στη Σκωτία
Παρασκευή, 09/10/2020 - 13:58

Η Nordex δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 62 MW για χερσαίο αιολικό πάρκο στη Σκωτία.

Η εταιρεία πρόκειται να προμηθεύσει το έργο με 13 ανεμογεννήτριες τύπου N133 / 4.8 η εγκατάσταση των οποίων πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του ερχόμενου έτους.

Η παραγγελία περιλαμβάνει επίσης 15ετές συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών premium για τις ανεμογεννήτριες.

Το έργο και ο πελάτης δεν έχουν αποκαλυφθεί, όμως σύμφωνα με τη Nordex το αιολικό πάρκο θα κατασκευαστεί σε μια πρώην περιοχή εξόρυξης άνθρακα στο Νότιο Λανκασάιρ.

Μάλιστα, η εταιρεία αναφέρει ότι ο ιστότοπος χαρακτηρίζεται από καλές μέσες ταχύτητες ανέμου στα 8,6 μέτρα το δευτερόλεπτο, ιδανική για τις ανεμογεννήτριες της γενιάς Delta4000.

Ο διευθύνων σύμβουλος πωλήσεων του ομίλου Nordex, Patxi Landa, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξοπλίσουμε ένα ακόμη αιολικό πάρκο χωρίς επιδοτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο με την τεχνολογία των ανεμογεννητριών μας. Λόγω της υψηλής εγκατεστημένης ισχύος της ανεμογεννήτριας 4,8 MW, με ύψος πλήμνης 110 μέτρων και με τη σταθερή υψηλή ετήσια ταχύτητα ανέμου στην τοποθεσία, ο πελάτης θα μπορεί να λειτουργεί το αιολικό πάρκο χωρίς να χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση. Χάρη στο αιολικό πάρκο, η τοπική οικονομία στην πρώην κοινότητα εξόρυξης άνθρακα θα απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα και θα ξεκινήσει τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα».