Vestas: Παρουσιάζει νέα ανεμογεννήτρια χαμηλού ανέμου για την αιολική αγορά της Ινδίας

Vestas: Παρουσιάζει νέα ανεμογεννήτρια χαμηλού ανέμου για την αιολική αγορά της Ινδίας
Τρίτη, 06/10/2020 - 16:49

Η Vestas παρουσίασε τη νέα της ανεμογεννήτρια χαμηλών ταχυτήτων ανέμου στην Ινδία, όπου η κυβέρνηση στοχεύει να προσθέσει περίπου 100 GW στην αγορά χαμηλών ταχυτήτων ανέμου έως το 2030, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC).

Πρόκειται για την ανεμογεννήτρια V155-3.3MW η οποία είναι σχεδιασμένη για να βελτιώνει την ετήσια παραγωγή ενέργειας σε ποσοστό μεγαλύτερου του 3% σε ένα αιολικό πάρκο300 MW με 46 λιγότερες ανεμογεννήτριες, σε σύγκριση με την έκδοση V120-2.2MW. Αυτό συμβαίνει καθώς η V155-3.3MW αυξάνει την περιοχή σάρωσης της ανεμογεννήτριας κατά 67% σε σύγκριση με την έκδοση V120-2.2MW.

Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση του πρωτότυπου έχει προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του 2021, ενώ η σειριακή παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της διαχείρισης προϊόντων της Vestas, Thomas Scarinci, δήλωσε: «Με την εισαγωγή της ανεμογεννήτριας V155-3.3MW, η Vestas συνδέει την αποδεδειγμένη τεχνολογία της πλατφόρμας 4MW με προσαρμοσμένες λύσεις για τη βελτίωση της επιχειρηματικής περίπτωσης των πελατών της σε συνθήκες χαμηλού και εξαιρετικά χαμηλού ανέμου».

«Με αυτό το προϊόν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας σε συνθήκες χαμηλού και εξαιρετικά χαμηλού ανέμου, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προσφέρουμε βελτιωμένη αξία στους πελάτες και τους συνεργάτες μας στην Ινδία και σε άλλες κατάλληλες αγορές».

 Αξίζει να αναφερθεί ότι η ανεμογεννήτρια θα κατασκευάζεται κατά κύριο λόγο στην Ινδία, μία χώρα στην οποία δραστηριοποιείται έντονα η Vestas. Μάλιστα, η εταιρεία πρόκειται να ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο μετατροπής στο Chennai και επεκτείνει το εργοστάσιο πτερυγίων της στο Ahmedabad. Νωρίτερα η Vestas είχε ανακοινώσει την κατασκευή εργοστασίου κελύφους και πλήμνης στο Chennai, το οποίο βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή.

Η αύξηση της παραγωγής θα θα οδηγήσει στην αύξηση των θέσεων εργασίας στην εταιρεία μέσα στο επόμενο έτος, οι οποίες υπολογίζονται σε 1000, ενώ η Vestas απασχολεί ήδη στην Ινδία 2600 άτομα. Τέλος, η διευρυμένη εγκατάσταση παραγωγής της Vestas στην Ινδία θα λειτουργήσει και ως «στρατηγικός κόμβος εξαγωγών» για την εταιρεία.