Vestas: Έκλεισε το τρίτο τρίμηνο του έτους με παραγγελίες συνολικής ισχύος 451 MW

Vestas: Έκλεισε το τρίτο τρίμηνο του έτους με παραγγελίες συνολικής ισχύος 451 MW
Πέμπτη, 01/10/2020 - 16:06

Το τρίτο τρίμηνο του 2020 έκλεισε για τη Vestas με παραγγελίες ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 451 MW για αιολικά έργα που αφορούν τη Ρωσία, τη Χιλή και τη Δανία.

Η μεγαλύτερη σύμβαση που της ανατέθηκε έχει να κάνει με μια παραγγελία 252 MW για πέντε έργα αιολικής ενέργειας στη Ρωσία από το Ταμείο Ανάπτυξης Αιολικής Ενέργειας (WEDF), ένα κοινό ταμείο επενδύσεων μεταξύ Fortum και Rusnano.

Τα αιολικά πάρκα θα αποτελούνται από ανεμογεννήτριες Vestas, τύπου V126-4.2MW σε συνδυασμό με πύργους 87 μέτρων. Η παραγγελία περιλαμβάνει επίσης και μακροχρόνια σύμβαση παροχής υπηρεσιών. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το τρίτο του 2021 και η έναρξη λειτουργίας προγραμματίζεται για το τέταρτο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Η παραγγελία που δέχτηκε η Vestas στη Χιλή αφορά το αιολικό έργο Ckani ισχύος 109 MW στην περιοχή Antofagasta. Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 26 ανεμογεννητριών τύπου V150-4.2MW, καθώς και 20ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών. Το αιολικό έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2021.

Στη Δανία, η Vestas εξασφάλισε επίσης παραγγελία ανεμογεννητριών, συνολικής ισχύος 54 MW για το έργο GreenLab Skive Wind που εκτελείται από την Eurowind Energy. Το έργο που βρίσκεται στο Mid Jutland, αποτελεί ένα αειφόρο ενεργειακό πάρκο, καθώς και ερευνητική εγκατάσταση που παράγει πράσινη ενέργεια από πολλές ΑΠΕ όπως είναι η αιολική, η ηλιακή και το βιοαέριο.

Η Vestas θα προμηθεύσει το έργο με 1 ανεμογεννήτρια τύπου V126-3.45MW και 12 ανεμογεννήτριες V136-4,2MW, σε συνδυασμό με πυλώνες με διαφορετικό ύψος πλήμνης. Επιπλέον, η εταιρεία θα παρέχει και υπηρεσίες 20ετούς διάρκειας. Οι παραδόσεις των ανεμογεννητριών και η έναρξη λειτουργίας τους προγραμματίζεται για το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, η Vestas έχει εγκαταστήσει στη Δανία περισσότερα από 3,7GW αιολικής ισχύος.