Vestas: Παραγγελία 25 MW από την PNE για αιολικό έργο στη Γερμανία

Vestas: Παραγγελία 25 MW από την PNE για αιολικό έργο στη Γερμανία
Τρίτη, 29/09/2020 - 15:56

Η Vestas υπέγραψε συμβόλαιο με την PNE AG, μακροχρόνιο πελάτη της εταιρείας, για το αιολικό έργο Boitzenhagen, συνολικής ισχύος 25 MW, που βρίσεται στην Κάτω Σαξονία στη Γερμανία.

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία 7 ανεμογεννητριών. Πιο συγκεκριμένα, η Vestas θα παρέχει στο έργο μία ανεμογεννήτρια τύπου V126-3.45MW με ύψος πλήμνης 137 μέτρα και 6 ανεμογεννήτριες τύπου V136-3.45MW ισχύος 3,6 MW καθεμία, η οποίες θα έχουν ύψος πλήμνης 132 μέτρα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει και 20ετή παροχή υπηρεσιών και συντήρηση AOM 4000 από τη Vestas. Επιπλέον, το έργο θα διαθέτει και τη λύση VestasOnline Business SCADA, μειώνοντας τον χρόνο διακοπής λειτουργίας της ανεμογεννήτριας και βελτιστοποιώντας την ενεργειακή της απόδοση.

Σημειώνεται ότι η PNE κέρδισε το αιολικό έργο Boitzenhagen στον τέταρτο διαγωνισμό αιολικής ενέργειας στη Γερμανία το 2020.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PNE, Marcus Lesser, δήλωσε:

«Με αυτό το γερμανικό αιολικό έργο, φτάνουμε σε ένα άλλο ορόσημο στη μακροχρόνια συνεργασία μας με τη Vestas. Εκτός από άλλα διεθνή έργα για τα οποία έχουμε συμφωνήσει με τη Vestas, αυτό το έργο αποτελεί μία ακόμη σημαντική συνεισφορά στην ενεργειακή μετάβαση. Ως λειτουργικός πάροχος ενεργειακών λύσεων διεθνώς, εκτιμούμε τον παγκόσμιο προσανατολισμό της Vestas, σε συνδυασμό με την ικανότητά της να προσαρμόζεται στις τοπικές συνθήκες».

Ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της Vestas Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, Alex Robertson, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με την PNE. Βλέπουμε μια αύξηση στις αδειοδοτήσεις με τον όγκο των αδειοδοτούμενων έργων να αυξάνεται αργά. Αν θέλουμε να βάλουμε ένα φρένο στην κλιματική αλλαγή και να ενισχύσουμε την οικονομία, τώρα είναι η ώρα να επιτρέψουμε στη Γερμανία να επιταχύνει. Φέτος έχουμε πραγματοποιήσει πολλές συμφωνίες με την PNE σε διαφορετικές χώρες σε όλη την Ευρώπη. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος της επιτυχίας της τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά».

Οι παραδόσεις των ανεμογεννητριών και η έναρξη λειτουργίας τους αναμένεται να για το τέταρτο τρίμηνο του 2021.