GE: Παροχή τουρμπίνων αντλιοστασίων σε έργο υδροηλεκτρική ενέργειας στην Ινδία

GE: Παροχή τουρμπίνων αντλιοστασίων σε έργο υδροηλεκτρική ενέργειας στην Ινδία
Παρασκευή, 18/09/2020 - 14:21

Η GE Renewable Energy ανακοίνωσε χθες ότι έχει επιλεγεί από την Megha Engineering and Infrastructure Limited (MEIL) για την προμήθεια τεσσάρων τουρμπίνων αντλιοστασίων ισχύος 125 MW για ττη νέα μονάδα υδροηλεκτρικής ενέργειας, Kundah, στην Ινδία.

Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών που υποστηρίζονται από την κεντρική κυβέρνηση της Ινδίας για την ενίσχυση της υδροηλεκτρικής ενέργειας σε τοπικό επίπεδο.

Αυτή η νέα εγκατάσταση θα λειτουργήσει από την κρατική εταιρεία κοινής ωφέλειας Tamil Nadu Generation and Distribution Corporation Limited (TANGEDCO).

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GE Renewable Energy Hydro Solutions, Pascal Radue, δήλωσε:

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η υδροηλεκτρική ενέργεια παίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ινδία. Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε σε αυτήν την επέκταση και ξεκινήσαμε την συνεργασία μας με τη MEIL. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να της προσφέρουμε τις γνώσεις και την αποδεδειγμένη εμπειρία μας σε λύσεις αποθήκευσης υδροηλεκτρικής ενέργειας που θα ωφελήσει εκατομμύρια κατοίκους».

Η μονάδα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως τον Σεπτέμβριο του 2023.