GE: Ολοκλήρωσε την κατασκευή του πρώτου κελύφους (nacelle) για υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Γαλλία

GE: Ολοκλήρωσε την κατασκευή του πρώτου κελύφους (nacelle) για υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Γαλλία
Τετάρτη, 16/09/2020 - 15:06

Η GE Renewable Energy δημιούργησε το πρώτο κέλυφος ανεμογεννήτριας για το υπεράκτιο αιολικό έργο Saint-Nazaire, συνολικής ισχύος 480MW, που βρίσκεται στα ανοικτά των γαλλικών ακτών του Ατλαντικού.

Το κέλυφος, το οποίο περιέχει τη γεννήτρια, είναι το πρώτο σε μια σειρά ανεμογεννητριών τύπου Haliade 150-6MW, οι οποίες κατασκευάζονται για το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο και συναρμολογούνται από την GE Renewable Energy στο εργοστάσιό της στο Montoir-de-Bretagne.

Το αιολικό πάρκο θα αποτελείται από 80 ανεμογεννήτριες τοποθετημένες σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, βρίσκεται 12 με 20 χιλιόμετρα ανοικτά της ακτής και αναμένεται να συνδεθεί με το δίκτυο ηλεκτρισμού το 2022.

Σημειώνεται ότι το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Saint-Nazaire συμβάλλει στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, δημιουργώντας συνολικά πάνω από 1000 θέσεις εργασίας κατά τη φάση κατασκευής. Επιπλέον, περισσότεροι από 500 υπάλληλοι της GE Renewable Energy απασχολούνται στο εργοστάσιο συναρμολόγησης κελυφών Montoir-de-Bretagne, και περισσότεροι από 200 στο γραφείο της GE στη Ναντ. Μάλιστα, η GE Renewable Energy δήλωσε ότι θα προστεθούν επιπλέον 200 ​​νέες θέσεις όταν το εργοστάσιο Saint-Nazaire θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Σε ό,τι αφορά τις χερσαίες εργασίες για το έργο, αυτές ολοκληρώνονται με την προετοιμασία για αποθήκευση και συναρμολόγηση των εξαρτημάτων της ανεμογεννήτριας στο λιμάνι του Saint-Nazaire.

Σχετικά με την υπεράκτια εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, αυτή θα ξεκινήσει το 2021 με την θεμελίωσή τους και την πόντιση καλωδίων. Ο ηλεκτρικός υποσταθμός θα εγκατασταθεί στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ οι πρώτες ανεμογεννήτριες προγραμματίζεται να εγκατασταθούν και να τεθούν σταδιακά σε λειτουργία την άνοιξη του 2022.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE Renewable Energy, Jerome Pecresse, δήλωσε:

«Είμαι περήφανος που γιορτάζουμε σήμερα, μαζί με τις τοπικές αρχές, τους συνεργάτες μας της EDF Renewables και της Enbridge, και με τους υπαλλήλους μας, τη νέα φάση στην κατασκευή του πρώτου γαλλικού υπεράκτιου αιολικού πάρκου στο Saint-Nazaire. Στην GE Renewable Energy, είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε τις δεξιότητές και την τεχνογνωσία μας σε αυτό το ιστορικό έργο. Με την παραγωγή 80 ανεμογεννητριών Haliade 150-6MW, ενισχύουμε τη συμβολή μας στην ενοποίηση της γαλλικής βιομηχανίας αιολικών πάρκων, μιας ανταγωνιστικής, εξαγώγιμης βιομηχανίας με μακροπρόθεσμες προοπτικές, που δημιουργεί θέσεις απασχόλησης».