Tesla: Επεκτείνεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας

Tesla: Επεκτείνεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας
Πέμπτη, 03/09/2020 - 14:42

Η Tesla απέκτησε πρόσφατα άδεια που της επιτρέπει να εμπορεύεται ηλεκτρική ενέργεια σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη, ενώ η εταιρεία έχει ήδη διεξάγει έρευνα για πελάτες στη Γερμανία οι οποίοι θα χρησιμοποιούν στα αυτοκίνητά τους την ηλεκτρική ενέργεια της Tesla.

Σύμφωνα με συμβούλους και στελέχη της βιομηχανίας ενέργειας, τέτοιες κινήσεις ανοίγουν το δρόμο στην εταιρεία- πιθανώς με έναν ή περισσότερους συνεργάτες- για να αναλάβει υπηρεσίες κοινής ωφέλειας στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Tesla αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδιά της στην αγορά ενέργειας.

Αναφέρεται ότι η παραγωγή και το εμπόριο ενέργειας θα μπορούσε να βοηθήσει την Tesla να μειώσει το κόστος των αυτοκινήτων της σε μια εποχή που οι αντίπαλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Γερμανικών BMW, Audi, Porsche και Mercedes, δημιουργούν νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει τον ανταγωνισμό σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, όπως είναι η Vattenfall και η EnBW, οι οποίες επενδύουν και σε υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης, που όμως, όπως η RWE και ηE.ON επιβαρύνονται με το κόστος της μείωσης των σταθμών παραγωγής ενέργειαα με βάση τα ορυκτά καύσιμα και τα πυρηνικά.

Σημειώνεται ότι η Tesla πωλεί ήδη ηλιακούς συλλέκτες, καθώς και το σύστημα αποθήκευσης μπαταριών Powerwall για σπίτια, αλλά τώρα φαίνεται να εξετάζει την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας απευθείας στους πελάτες και τη χρήση των οικιακών συστημάτων αποθήκευσης για την παροχή υπηρεσιών στο δίκτυο.

Μάλιστα, τον Ιούνιο, η εταιρεία έγινε μέλος του EPEX Spot power exchange που εδρεύει στο Παρίσι, μια πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για την εμπορία μεγάλου μέρους της ενδοημερήσιας διασυνοριακής ηλεκτρικής ενέργειας της Δυτικής Ευρώπης, ενώ ένα μήνα αργότερα ξεκίνησε την έρευνα για Γερμανούς πελάτες ενδιαφερόμενους για υπηρεσίες ενέργειας.

Πηγή: Reuters