Nordex: Απώλειες κερδών 71 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2020

Nordex: Απώλειες κερδών 71 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2020
Πέμπτη, 13/08/2020 - 15:07

Η Nordex ανέφερε απώλειες 71 εκατομμυρίων ευρώ στα αποτελέσματά της για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού, οι οποίες σύμφωνα με την εταιρεία έγιναν «σαφώς αισθητές» στον επιχειρησιακό τομέα της κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Τα κέρδη προ τόκων, φόροι και αποσβέσεων (EBITDA) της εταιρείας μειώθηκαν κατά 70,8 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 17,1 εκατ. Ευρώ του πρώτο εξάμηνο του 2019.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nordex, Jose Luis Blanco, δήλωσε:

«Η πανδημία επηρέασε σημαντικά τις δραστηριότητες της εταιρείας μας κατά το δεύτερο τρίμηνο. Παρ 'όλα αυτά, καταφέραμε να διαχειριστούμε την κατάσταση σε στενή συνεργασία με τους πελάτες και τους προμηθευτές μας. Ενώ οι διαδικασίες έχουν κανονικοποιηθεί, η πανδημία παραμένει ένα βάρος το οποίο προσδίδει ένα στοιχείο αβεβαιότητας. Το νέο πιστωτικό όριο που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα εγγύησης για τον κορωνοϊό μας προστατεύει από τις επιπτώσεις και τις αβεβαιότητες που προκαλούνται από την πανδημία. Ως εκ τούτου, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Nordex θα παραμένει σε πορεία ανάπτυξης ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε η αίτηση της Nordex για λήψη στήριξης από το πρόγραμμα εγγύησης για τον κορωνοϊό. Με την εγγύηση που της χορηγήθηκε από τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις πολιτείες του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας και του Αμβούργου, η Nordex έλαβε μια πιστωτική διευκόλυνση ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ για την προστασία της εταιρείας από τις επιπτώσεις και τυχόν αβεβαιότητες που προκαλούνται από την πανδημία του κορωνοϊού.