RWE: Οι αντισταθμιστικές πωλήσεις για τις συμβατικές πηγές ενέργειας

RWE: Οι αντισταθμιστικές πωλήσεις για τις συμβατικές πηγές ενέργειας
Πέμπτη, 13/08/2020 - 14:21

Η RWE, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, έχει κλειδώσει τις προθεσμιακές πωλήσεις και τιμές ενέργειας από τις συμβατικές μονάδες παραγωγής για τα επόμενα χρόνια, ύστερα από τη βελτίωση των προοπτικών κέρδους για το 2020, λόγω των υψηλότερων τιμών χονδρικής.

Η RWE ανέφερε την Πέμπτη αύξηση 18% στα προσαρμοσμένα κέρδη του πρώτου εξαμήνου πριν από τους τόκους, τους φόρους, και τις αποσβέσεις (EBITDA), ενώ διπλασίασε το EBITDA στην παραγωγή ενέργειας βάσει του άνθρακα και των πυρηνικών στα 310 εκατομμύρια ευρώ.

Η RWE έχει κλειδώσει περισσότερο από το 90% της παραγωγής της για το 2021, το 2022 και το 2023 στα 32, 32 και 26 ευρώ, αντίστοιχα, ύστερα από τον υπολογισμό του κόστους των πιστοποιητικών για τις εκπομπές άνθρακα.

Η γερμανική εταιρεία διαθέτει εργοστάσια σκληρού άνθρακα και καφέ άνθρακα, καθώς και ικανότητα παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο, πυρηνικά και ανανεώσιμες πηγές.

Τα δεδομένα της RWE λαμβάνουν υπόψη και τον αντίκτυπο της κατάργησης των μονάδων παραγωγής ενέργειας στη Γερμανία με βάση τον άνθρακα στο πλαίσιο συμφωνιών μεταξύ της κυβέρνησης και των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας για κατάργηση της χρήσης του έως το 2038.

Σημειώνεται ότι ο άνθρακας εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το 30% της παραγόμενης ισχύς της RWE, ενώ αναμένεται ότι θα μειωθεί περισσότερο από 10% μέσα σε μια δεκαετία, καθώς η εταιρεία ενισχύει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.