EDP Renewables: Συμφωνία αγοραπωλησίας ύψους 500 εκατ. ευρώ για χερσαία αιολικά πάρκα στην Ισπανία

EDP Renewables: Συμφωνία αγοραπωλησίας ύψους 500 εκατ. ευρώ για χερσαία αιολικά πάρκα στην Ισπανία
Τρίτη, 11/08/2020 - 13:36

Η EDP Renewables (EDPR), παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αιολικής ενέργειας στον κόσμο, υπέγραψε Συμφωνία Πώλησης και Αγοράς συνολικού ύψους 426 εκατομμυρίων ευρώ με τη Finerge, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Πορτογαλίας.

Η αγοραπωλησία αφορά σχεδόν σχεδόν ολόκληρο το μερίδιο που κατέχει η EDPR - καθώς και τα εκκρεμή δάνεια μετόχων - σε ένα χαρτοφυλάκιο χερσαίων αιολικών πάρκων με εγκατεστημένη ισχύ 242 MW.

Μέσω αυτής της συναλλαγής, η EDPR ολοκλήρωσε την εκποίηση επτά χερσαίων αιολικών πάρκων που βρίσκονται στην Άβιλα και την Καταλονία και τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία εδώ και εννέα χρόνια.

Με βάση την τιμή συναλλαγής και την αξία του καθαρού ανεξόφλητου χρέους, η αξία αυτών των περιουσιακών στοιχείων ανέρχεται σε περίπου 507 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η EDPR ολοκλήρωσε τώρα την εκποίηση του 40% των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει προγραμματίσει για την περίοδο 2019-2022, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στο Στρατηγικό της Σχέδιο στις 12 Μαρτίου 2019.

Ο Rui Teixeira, προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της EDP Renewables, δήλωσε:

«Αυτή η συμφωνία αποτελεί σημαντικό ορόσημο για εμάς. Όχι μόνο δείχνει ότι μπορούμε να παράγουμε αξία μέσω της ανάπτυξης και της διαχείρισης έργων, αλλά επίσης αποδεικνύει ότι η αγορά αναγνωρίζει την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων μας».

Πηγή: evwind.es