Siemens Gamesa: Ήρθε σε συμφωνία με τους υπαλλήλους σχετικά με το κλείσιμο εργοστασίου στην Ισπανία

Siemens Gamesa: Ήρθε σε συμφωνία με τους υπαλλήλους σχετικά με το κλείσιμο εργοστασίου στην Ισπανία
Τρίτη, 11/08/2020 - 12:51

Η Siemens Gamesa ήρθε σε συμφωνία με υπαλλήλους του εργοστασίου πτερυγίων ανεμογεννητριών Aoiz στη Ναβάρα της Ισπανίας, σχετικά με το προγραμματισμένο κλείσιμο του εργοστασίου.

Η συμφωνία που έχει ως σκοπό τον περιορισμό του αντίκτυπου του κλεισίματος του εργοστασίου στους υπαλλήλους, εγκρίθηκε από το 78% των εργαζομένων σε ψηφοφορία που έγινε το Σάββατο.

Στα συμφωνηθέντα περιλαμβάνεται ένα πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης για υπαλλήλους ηλικίας 55 ετών και άνω, καθώς και ένα πακέτο αποζημίωσης απολύσεων 45 ημερών το χρόνο – σύμφωνα με το νόμο - με ελάχιστη αποζημίωση τα 30.000 ευρώ.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει προσφέρει ένα σχέδιο μετεγκατάστασης για 88 θέσεις εργασίας και δήλωσε πως εάν καλυφθούν όλες οι θέσεις, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που επηρεάζονται από τη διαδικασία απολύσεων θα μειωθεί στους 150. Μάλιστα, η εταιρεία έχει προσλάβει και μια συμβουλευτική εταιρεία η οποία έχει ήδη εντοπίσει θέσεις σε άλλες εταιρείες που είναι κατάλληλες για υπαλλήλους της Aoiz.

«Η Siemens Gamesa είναι ικανοποιημένη που κατέληξε σε συμφωνία που περιορίζει τον αντίκτυπο της διαδικασίας απολύσεων, όμως αναγνωρίζει ότι αυτή της η ενέργεια έχει σκληρές συνέπειες για τους εργαζόμενους που τελικά επηρεάζονται», δήλωσε η εταιρεία.

Πρόσθεσε ότι: «η εταιρεία εξέτασε προσεκτικά κάθε επιλογή πριν λάβει αυτή τη δύσκολη απόφαση, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

Αναφέρεται ότι την 1η Ιουλίου, η Siemens Gamesa ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το κλείσιμο του εργοστασίου, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία δεν ήταν πλέον ανταγωνιστικό στον τομέα της παραγωγής πτερυγίων για μεγάλες ανεμογεννήτριες.

Πηγή: Renews