Ιρλανδία: Πλησιαζει τον στόχο του 40% ηλεκτρικής ισχύος από ΑΠΕ για το 2020

Ιρλανδία: Πλησιαζει τον στόχο του 40% ηλεκτρικής ισχύος από ΑΠΕ για το 2020
Δευτέρα, 03/08/2020 - 16:37

Η Ιρλανδία βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της για το 2020 που αφορά την παροχή του 40% της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, ύστερα από ένα ισχυρό δεύτερο τρίμηνο κατά το οποίο η αιολική ενέργεια παρήγαγε το 29% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Τα αριθμητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την Ιρλανδική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (IWEA) δείχνουν ότι ο άνεμος παρείχε το 28,5% της ενέργειας το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το 26,1% του περασμένου έτους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IWEA David Connolly δήλωσε:

«Η Ιρλανδία είναι η νούμερο ένα χώρα στον κόσμο σχετικά με το μερίδιο της ενεργειακής ζήτησης που προέρχεται από τη χερσαία αιολική ενέργεια».

«Πέρυσι σημειώσαμε νέο ρεκόρ παρέχοντας το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και, μαζί με μικρότερες συνεισφορές από άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είμαστε τώρα σαφώς σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου της Ιρλανδίας για το 2020».

«Περισσότερη αιολική ενέργεια σημαίνει λιγότερες εκπομπές άνθρακα. Αυτό σημαίνει λιγότερες εισαγωγές ορυκτών καυσίμων. Σημαίνει περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερες επενδύσεις στην Ιρλανδία».

Επιπλέον, δύο νέα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 34 MW συνδέθηκαν στο δίκτυο, ενώ δόθηκαν άδειες για άλλα 136MW αιολικής ενέργειας μεταξύ της 1ης Απριλίου και των τελών του Ιουνίου.

Σύμφωνα με την IWEA, αυτή τη στιγμή η συνολική εγκατεστημένη χωρητικότητα στην Ιρλανδία φτάνει τα 4.235 GW.

Συνολικά, ο τομέας παρήγαγε 1.844.000 MWh κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, λόγω της πανδημίας.

Τέλος, η οργάνωση δήλωσε ότι την Παρασκευή 31 Ιουλίου το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε ένα κυβερνητικό σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται ένα νέο σχέδιο για να μπορέσει η Ιρλανδία να οικοδομήσει μια κοινωνία μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050.

Πηγή: renews.biz