Κοινοπραξία EDF και Jinko Power: Ανέλαβε την κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου στον κόσμο στο Άμπου Ντάμπι

Κοινοπραξία EDF και Jinko Power: Ανέλαβε την κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου στον κόσμο στο Άμπου Ντάμπι
Δευτέρα, 27/07/2020 - 17:21

Η κοινοπραξία της EDF Renewables και της κινεζικής Jinko Power Technology απέκτησε το δικαίωμα ανάπτυξης ηλιακού πάρκου Al Dhafra συνολικής ισχύος 2GW στο Αμπού Ντάμπι, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το ηλιακό έργο θα βρίσκεται 35 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Αμπού Ντάμπι και θα είναι το μεγαλύτερο μεμονωμένο ηλιακό έργο στον κόσμο, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του.

Στο έργο θα εφαρμοστεί η τεχνολογία διφασικής μονάδας, κάτι που σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές των φωτοβολταϊκών μονάδων θα συλλαμβάνουν ηλιακό φως για υψηλότερη απόδοση.

Η προκήρυξη υποβολής προσφορών εκδόθηκε από την Emirates Water and Electricity Company (EWEC) τον Ιούνιο του 2019. Η EDF Renewables και η Jinko Power που κέρδισαν το έργο υπέβαλαν προσφορά 0,0135 δολαρίων ανά κιλοβατώρα.

Σημειώνεται ότι το έργο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο ενός συστήματος συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα με τις EDF Renewables και την Jinko Power να κατέχουν από 20% η καθεμιά.

Το υπόλοιπο 60% θα ανήκει στις Taqa και Masdar, δύο δημόσιες εταιρείες του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στο Αμπού Ντάμπι.

Μάλιστα, οι συνεργάτες του έργου υπέγραψαν 30ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την EWEC.

Η κατασκευή του ηλιακού πάρκου αναμένεται να ξεκινήσει έως τα τέλη του 2020, με την έναρξη λειτουργίας του να προγραμματίζεται για το 2022.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη φάση κατασκευής του αιολικού έργου θα δημιουργηθούν περισσότερες από 4000 θέσεις εργασίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EDF Renewables, Bruno Bensasson δήλωσε:

«Είμαστε πολύ περήφανοι που αναλάβαμε το μεγαλύτερο ηλιακό έργο στον κόσμο στο Al Dhafra. Αυτή η επιτυχία αντικατοπτρίζει την ποιότητα της ανταγωνιστικής προσφοράς μας που υποβλήθηκε στην EWEC, σε συνεργασία με την Jinko Power. Επιπλέον, συμβάλλει στην εκπλήρωση της στρατηγικής CAP 2030 του Ομίλου EDF, η οποία στοχεύει στον διπλασιασμό την εγκατεστημένη ισχύος ανανεώσιμης ενέργειας παγκοσμίως στα 50GW, στο διάστημα 2015 - 2030».

Ο πρόεδρος της Jinko Power International Business, Charles Bai, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που αναλάβαμε το έργο Al Dhafra, το μεγαλύτερο έργο παραγωγής ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, ξεπερνώντας το έργο Noor Abu Dhabi, το τρέχον μεγαλύτερο μεγαλύτερο ηλιακό έργο στον κόσμο που χρηματοδοτείται και από την Jinko και τους συνεργάτες της. Αυτό το νέο επίτευγμα με συνεργάτη μας την EDF αντιπροσωπεύει το έντονο ενδιαφέρον και τη δέσμευση της Jinko Power International να συμβάλλει στους στόχους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Αμπού Ντάμπι».