Ουκρανία: Πρόκειται να εγκαταστήσει την πρώτη της μπαταρία δικτύου

Ουκρανία: Πρόκειται να εγκαταστήσει την πρώτη της μπαταρία δικτύου
Παρασκευή, 24/07/2020 - 14:44

Η ουκρανική εταιρεία ενέργειας DTEK συνεργάζεται με τη Honeywell για την υλοποίηση της πρώτης πιλοτικής μπαταρίας αποθήκευσης ενέργειας σε επίπεδο χρησιμότητας στη χώρα.

Πρόκειται για μια μπαταρία ιόντων λιθίου 1MW / 1,5 MWh και θα εγκατασταθεί στο σταθμό παραγωγής ενέργειας Zaporizhzhya της DTEK.

Το σύστημα μπαταρίας αποθήκευσης ενέργειας, που βασίζεται στην πλατφόρμα Experion της Honeywell, θα ενισχύσει την ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας και θα παρέχει ευελιξία στο σύστημα, ανοίγοντας το δρόμο στην Ουκρανία για να ενταχθεί στον όμιλο διαχειριστών συστημάτων μεταφοράς ENTSO-E στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι η Honeywell θα παρέχει στην DTEK ένα σύστημα μπαταρίας αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και την υπηρεσία της ελέγχου του λογισμικού.

Οι μπαταρίες του συστήματος θα λειτουργούν ως λειτουργικά αποθέματα που θα διαχειρίζονται τις διακυμάνσεις της συχνότητας στο δίκτυο, θα φορτίζουν κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής και θα εκφορτίζουν όταν αυξάνεται η ζήτηση ενέργειας και το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Το σύστημα μπαταρίας αποθήκευσης ενέργειας πρόκειται να εγκατασταθεί και να τεθεί σε λειτουργία κατά τη διάρκεια του 2020 και του 2021.