Συνεργασία της Sol Systems με τη Microsoft για την ανάπτυξη ηλιακών έργων 500 MW

Συνεργασία της Sol Systems με τη Microsoft για την ανάπτυξη ηλιακών έργων 500 MW
Πέμπτη, 23/07/2020 - 13:19

Η Sol Systems συνεργάζεται με τη Microsoft για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου για την υλοποίηση περισσότερων από 500 MW ισχύος ηλιακών έργων στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, η εταιρεία δήλωσε ότι το «κοινοτικό» επενδυτικό της ταμείο αντιπροσωπεύει το μοναδικό συμβόλαιο της εταιρείας τέτοιου μεγέθους στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η συμφωνία αφορά τη χρηματοδότηση, την ανάπτυξη και τη λειτουργία των ηλιακών πάρκων ενώ στη συνέχεια θα πωλεί την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια στη Microsoft.

Παράλληλα, η Sol Systems και η Microsoft πρόκειται να επενδύσουν τουλάχιστον 42,6 εκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις για την τοπική ανάπτυξη, σύμφωνα με το χαρτοφυλάκιο που έχουν αναπτύξει.

Αυτές οι επενδύσεις υποστηρίζουν επίσης και εκπαιδευτικά προγράμματα, επαγγελματική κατάρτιση, αποκατάσταση ενδιαιτημάτων και προγράμματα για την πρόσβαση στην καθαρή ενέργεια και την ενεργειακή απόδοση.

Η Microsoft ισχυρίστηκε ότι σχεδίασε το χαρτοφυλάκιο με σκοπό την ενίσχυση και τη μεγιστοποίηση του περιβαλλοντικού, κοινοτικού και κοινωνικού αντίκτυπου των έργων. Μάλιστα, η συγκεκριμένη στρατηγική πρωτοβουλία θα βοηθήσει τη Microsoft να επιτύχει το στόχο της για την 100% ενεργειακή μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025.

Ο γενικός διευθυντής και συνιδρυτής της Sol Systems, Yuri Horwitz, δήλωσε: «Αυτή η πρωτοβουλία σηματοδοτεί μια πρωτοποριακή δέσμευση της Microsoft, της Sol Systems και των υπαλλήλων μας για επενδύσεις στις κοινότητές μας , κάτι που θα οδηγήσει και στην οικονομική ανάκαμψη».

Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο αποτελεί μια μοναδική προσέγγιση η οποία συνδυάζει την καθαρή ενέργεια με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στην κοινότητας.

Σχετικά με το χαρτοφυλάκιο, ο διευθυντής περιβάλλοντος της Microsoft, Lucas Joppa δήλωσε:

«Αναγνωρίζουμε ότι τα κλιματικά και περιβαλλοντικά ζητήματα δεν επηρεάζουν κάθε κοινότητα με τον ίδιο τρόπο και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την περιβαλλοντική δικαιοσύνη ως ένα ευρύτερο ζήτημα. Η δουλειά μας με την Sol Systems είναι μια πρωτοβουλία που συνδέει την αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την περιβαλλοντική δικαιοσύνη και τη δικαιοσύνη σε κοινότητες με λιγότερους πόρους».

«Αυτό που κάνει αυτή τη συνεργασία μοναδική είναι ότι θα συνεργαζόμαστε με τοπικές επιχειρήσεις, δίνοντας προτεραιότητα σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες και μειονότητες και θα προχωρήσουμε σε επιχορηγήσεις και επενδύσεις υπέρ της τοπικής ανάπτυξης».

­­­­­­Η παράδοση του χαρτοφυλακίου πρόκειται να γίνει σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια.