Iberdrola: Αναμένει αύξηση των κερδών της παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020

Iberdrola: Αναμένει αύξηση των κερδών της παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020
Τετάρτη, 22/07/2020 - 15:49

Η ισπανική εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας, Iberdrola, δήλωσε την Τετάρτη ότι αναμένει αύξηση των κερδών της φέτος καθώς και ότι θα διατηρήσει το μέρισμά της και το επενδυτικό της σχέδιο, παρά το πλήγμα στην παγκόσμια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με περισσότερα από 32 GW ανανεώσιμης εγκατεστημένης ισχύος στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Βρετανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βραζιλίας, η Iberdrola θεωρείται πρωτεργάτης στην προσπάθειας αποανθρακοποίησης των παγκόσμιων οικονομιών.

Παρέχοντας ηλεκτρική ενέργεια σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στην Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και τη Βρετανία, τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 5% το πρώτο εξάμηνο του 2020, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 1226,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν σχεδόν κατά 6% σε περισσότερα από 2036 εκατομμύρια ευρώ.

Η Iberdrola δήλωσε ότι το ποσοστό θα ήταν 153 εκατομμύρια ευρώ υψηλότερο εάν δεν υπήρχε η χαμηλότερη ζήτηση και οι μη πληρωμές πελατών που προκλήθηκαν λόγω της πανδημίας, αλλά εξακολουθεί να αναμένει αύξηση φέτος με μεσο-υψηλό μονοψήφιο ρυθμό.

«Προχωράμε μπροστά με τη δέσμευσή μας να επενδύσουμε 10 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2020, αποδεικνύοντας ότι ο δρόμος για μια γρήγορη και διαρκή ανάκαμψη είναι η πράσινη οικονομία», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Iberdola, Ignacio Galan.