Στη Σκιάθο το επιτελείο του ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση του νησιού

Στη Σκιάθο το επιτελείο του ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση του νησιού
Πέμπτη, 16/07/2020 - 14:02

Στη Σκιάθο πραγματοποιήθηκε χθες η ενημέρωση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού σχετικά με τη Διασύνδεση στο Σύστημα Υψηλής Τάσης, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μάνο Μανουσάκη, τον Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Μάργαρη και τον Αναπληρωτή Γενικό Οικονομικό Διευθυντή κ. Ιάσονα Ρουσόπουλο.

Παρόντες εκ μέρους της δημοτικής αρχής ήταν ο δήμαρχος Σκιάθου και ο αντιδήμαρχος Υποδομών Τεχνικών Έργων, Γιάννης Τσανάκας. Επίσης, τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι πολιτών ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δημάρχου και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να ενημερωθούν για τα οφέλη του έργου και να συζητήσουν τις παραμέτρους της υλοποίησης του.

Ο Αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ τόνισε πως η ενημέρωση πραγματοποιείται, προκειμένου να συζητηθούν τυχόν ανησυχίες που μπορεί να υπάρχουν και κυρίως για να υπάρξει συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και τοπικούς φορείς. για να αποφευχθούν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου. «Συζητήσαμε θέματα όπως η προστασία του υποβρυχίου καλωδίου -που πρώτη φορά θα θαφτεί σε όλο του το μήκος, δηλαδή 30 χλμ σε βάθος έως 400 μέτρων- και ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία επιβάρυνση ούτε για τους πολίτες ούτε για το περιβάλλον.

Επίσης συζητήσαμε την υφιστάμενη Διασύνδεση των Σποράδων στην περιοχή του Πηλίου και τα προβλήματα που παρουσιάζει και εξηγήσαμε ότι με τη Διασύνδεση Υψηλής Τάσης μέσω της Εύβοιας αυτά θα λυθούν οριστικά. Το έργο θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022 και θα κάνουμε ότι μπορούμε σε συνεργασία με τις ανάδοχες εταιρείες για να το επιταχύνουμε, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την όχληση καθ’ όλη τη διάρκεια κατασκευής. Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει και αυτή τη στιγμή προετοιμάζονται μελέτες ώστε τις επόμενες εβδομάδες οι εργολάβοι να αρχίσουν τις προκαταρκτικές εργασίες στο χώρο του Υποσταθμού και το καλώδιο να αρχίσει να παράγεται».

skiathoslife.gr