Siemens Gamesa: Κλείνει εργοστάσιό της στην Ισπανία

Siemens Gamesa: Κλείνει εργοστάσιό της στην Ισπανία
Πέμπτη, 02/07/2020 - 14:17

Η Siemens Gamesa ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου της στην Aoiz της Ναβάρρας στην Ισπανίας, καθώς όπως σχολίασε η εταιρεία είναι αποτέλεσμα των «δύσκολων συνθηκών αγοράς» στη βιομηχανία της αιολικής ενέργειας.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μονάδα «δεν είναι ανταγωνιστική στο περιβάλλον της αγοράς πτερυγίων για μεγάλα μοντέλα ανεμογεννητριών, ενώ ο έντονος ανταγωνισμός και η πίεση στις τιμές οδήγησε στην επιδείνωση των περιθωρίων.

Για να πετύχει σε αυτό το περιβάλλον και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των χερσαίων επιχειρήσεών της, η εταιρεία ανέφερε ότι θα επικεντρωθεί στην επόμενη γενιά μεγάλων ανεμογεννητριών, με ρότορες έως και 170 μέτρα.

Η Siemens Gamesa πρόσθεσε ότι αυτά τα μοντέλα αντιπροσωπεύουν ήδη σχεδόν το ήμισυ της τρέχουσας ζήτησης και είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση της κερδοφορίας της και τη μείωση του κόστους της καθαρής ενέργειας.

Αναφορικά με τη μονάδα παραγωγής που κλείνει, η Siemens Gamesa ανέφερε ότι στην Ισπανία παράγει το μοντέλο SG 3,4-132 για τοπικά έργα, όμως το υψηλό κόστος και η γεωγραφική θέση της μονάδας η οποία απέχει 200 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο λιμάνι την καθιστούν μη ανταγωνιστική για τις παγκόσμιες αγορές.

Μάλιστα, η Siemens Gamesa δήλωσε ότι θα ξεκινήσει μια διαδικασία μαζικής απόλυσης 239 υπαλλήλων.

Οι διαπραγματεύσεις με σωματείο των εργαζομένων πρόκειται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Τέλος, η εταιρεία ανέφερε πως οι πληροφορίες σχετικά με τις τελικές συμφωνίες θα γίνουν γνωστές μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.