Siemens Gamesa: Παραγγελία ανεμογεννητριών για υπεράκτιο αιολικό πάρκο 1.4 GW στο Ηνωμένο Βασίλειο

Siemens Gamesa: Παραγγελία ανεμογεννητριών για υπεράκτιο αιολικό πάρκο 1.4 GW στο Ηνωμένο Βασίλειο
Τετάρτη, 24/06/2020 - 15:41

H Siemens Gamesa δέχτηκε νέα παραγγελία παροχής ανεμογεννητριών για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Sofia ισχύος 1.4 GW στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία πρόκειται να παρέχει στο έργο 100 υπεράκτιες ανεμογεννήτριες τύπου SG 14-222 DD με ισχύ 14 MW. Η διάμετρος του ρότορά τους θα ανέρχεται στα 222 μέτρα και θα χρησιμοποιηθούν πτερύγια Siemens Gamesa Integral Blades, μήκους 108 μέτρων.

Σημειώνεται ότι στο συμβόλαιο περιλαμβάνεται και η συντήρησή των ανεμογεννητριών από την εταιρεία.

Αναφορικά με το αιολικό πάρκο Sofia, βρίσκεται στα 195 χιλιόμετρα από τη βορειοανατολική ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου, στη ρηχή θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Θάλασσας, γνωστή και ως Dogger Bank.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Siemens Gamesa, το αιολικό πάρκο πρόκειται να παράγει ισχύ η οποία θα είναι ικανή να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες περισσότερων από 1,2 εκατομμυρίων βρετανικών νοικοκυριών, ενώ η τελική επενδυτική απόφαση θα ληφθεί στα τέλη του 2021.

Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2024.

Σημειώνεται ότι το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Sofia ισχύος 1.4 GW αποτελεί το μεγαλύτερο έργο στο τρέχον χαρτοφυλάκιο ανάπτυξης της κατασκευαστικής εταιρείας Innogy.

Το πάρκο 593 τετραγωνικών χιλιομέτρων αναμένεται να προσφέρει σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες για το Ηνωμένο Βασίλειο, σημαντικά οφέλη στις αλυσίδες εφοδιασμού και στις υποδομές, αλλά και να αυξήσει τις θέσεις εργασίας.

Ο Andreas Nauen, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa δήλωσε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η Innogy έχει δείξει εμπιστοσύνη στα νέα μηχανήματά μας και στη δημιουργία ενός καθαρού μέλλοντος μαζί μας. Σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς η Innogy επιλέγει μηχανήματα σταθερά και αξιόπιστα. Καθώς εκκινεί η οικονομική ανάκαμψη αργά και με ασφάλεια για όλον τον κόσμο, είμαστε βέβαιοι ότι η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα συνεισφέρει σημαντικά στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας και στην ενεργειακή σταθερότητα σε ελκυστικές τιμές.