Siemens Gamesa: Ανακοίνωσε τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο ενώ προβλέπει πλήγμα στα κέρδη της

Siemens Gamesa: Ανακοίνωσε τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο ενώ προβλέπει πλήγμα στα κέρδη της
Πέμπτη, 18/06/2020 - 17:49

Η Siemens Gamesa Renewable Energy ανακοίνωσε την Τετάρτη τον διορισμό του Andreas Nauen στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) της εταιρείας, ύστερα από τη διακοπή της σύμβασης του Markus Tacke, στις 17 Ιουλίου 2020.

Ο Andreas Nauen, είχε διατελέσει επικεφαλής των υπεράκτιων δραστηριοτήτων της εταιρείας και αμέσως μετά την αποχώρηση του Tacke ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου με άμεση ισχύ.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Miguel Angel López, ευχαρίστησε τον Markus Tacke για το έργο του τα τελευταία τρία χρόνια και ειδικότερα για τη συγχώνευση της Siemens WindPower και της Gamesa.

Επιπλέον, ο López ανέφερε ότι αναμένει από τον Nauen να σταθεροποιήσει γρήγορα και τις χερσαίες δραστηρίοτητες της εταιρείας.

Στην ίδια ανακοίνωση η Siemens Gamesa αναφέρει ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τα κόστη για το γ ’ τρίμηνο του έτους που λήγει στις 30 Ιουνίου, θα φέρουν ζημίες προ φόρων και τόκων. Επιπλέον τονίζει ότι τα εκτιμώμενα κέρδη για το δ’ τρίμηνο του έτους δεν φαίνεται να μπορούν να αντισταθμίσουν τις ήδη υπάρχουσες ζημίες.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία αναφέρει ότι παρά τις τρέχουσες προκλήσεις, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για τη βιομηχανία ενέργειας αλλά και για τη Siemens Gamesa, τεχνολογικά, αλλά και ως ηγέτη στο χώρο της ενέργειας, παραμένουν ελκυστικές.

Τέλος, το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Andreas Nauen στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου των υπεράκτιων έργων θα ανακοινωθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.