Παγκόσμια Τράπεζα: 48 χώρες κατέχουν 15,6 TW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Παγκόσμια Τράπεζα: 48 χώρες κατέχουν 15,6 TW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας
Παρασκευή, 22/05/2020 - 13:47

Η Παγκόσμια Τράπεζα δημοσίευσε χάρτες και σχετική ανάλυση για την τεχνική ισχύ υπεράκτιας αιολικής ενέργειας 40 ακόμη αναδυόμενων χωρών παγκοσμίως, ύστερα από την τελευταία δημοσιευμένη έκθεσή της τον Οκτώβριο του 2019, στην οποία ανέφερε 8 χώρες, η συνολική ισχύς των οποίων άγγιζε τα 3,1 TW.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ισχύς της πλωτής αιολικής ενέργειας είναι διπλάσια από αυτή της εγκατεστημένης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Η ανάλυση παρουσιάζει μια συνολική τεχνική ισχύ 15,6 TW, από την οποία τα 5,5 TW προέρχονται από εγκατεστημένες υπεράκτιες ανεμογεννήτριες και τα 10,1 TW από πλωτές.

Η ανάλυση εξετάζει μόνο περιοχές στις οποίες ο ετήσιος μέσος όρος ταχύτητας ανέμου είναι μεγαλύτερος από 7 m / s.

Δεδομένων όλων των παραμέτρων που επηρεάζουν την πραγματική χρήση της τεχνικής ισχύος, μόνο ένα μέρος της μπορεί να μεταφραστεί σε πρακτική.

Αυτοί οι παράγοντες είναι οι ίδιοι οι οποίοι λαμβάνονται υπόψη για την αδειοδότηση των εταιρειών για την εκκίνηση αιολικών έργων σε μία περιοχή και οι οποίοι είναι οι περιβαλλοντικοί και οι κοινωνικοί περιορισμοί, η βιοποικιλότητα, οι προστατευμένοι οικότοποι αλλά και οι λουόμενοι.

Οι περιοχές οι οποίες μπορούν να μπορούν να παράγουν μεγάλο ποσοστό πραγματικής ισχύος είναι εκείνες στις οποίες η υπεράκτια αιολική ενέργεια μπορεί να είναι οικονομικά βιώσιμη.