Noor Energy 1: Προχωρά η κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου στον κόσμο παρά την πανδημία

Noor Energy 1: Προχωρά η κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου στον κόσμο παρά την πανδημία
Παρασκευή, 15/05/2020 - 23:32

Η κατασκευή του ηλιακού έργου 700MW, Noor Energy 1, στο Ντουμπάι, προχωρά παρά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Noor Energy 1, ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα αποτελεί μια υβριδική μονάδα παραγωγής ηλιακής ενέργειας 700 MW και 250MW φωτοβολταϊκής και κατασκευάζεται για την Αρχή Ηλεκτρισμού και Υδροδότησης (DEWA) του Ντουμπάι, από μια κοινοπραξία με επικεφαλής την DEWA, την ACWA Power και το Silk Road Fund της Κίνας.

Προβλέπεται ότι το έργο θα αυξήσει το μερίδιο της καθαρής ενέργειας της πόλης κατά 25% έως το 2030, επιτρέποντας μεἰωση 1,6 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Το έργο Noor Energy 1 είναι η τέταρτη φάση του ηλιακού πάρκου Mohammed Bin Rashid Al Maktoum 5GW που συνδυάζει συμπυκνωμένη ηλιακή ενέργεια (CSP) με την τεχνολογία φωτοβολταϊκής ενέργειας (PV).

Το τμήμα CSP του Noor 1 θα αποτελείται από μια κεντρική μονάδα 100MW και τρεις εγκαταστάσεις 200MW που χρησιμοποιούν τεχνολογία «παραβολικών κατωφλιών», στην οποία θα προστεθεί η τεχνολογία φωτοβολταϊκής ενέργειας 250MW.