Η Γερμανία παρατείνει τις προθεσμίες παράδοσης έργων ΑΠΕ λόγω κορωνοϊού

Η Γερμανία παρατείνει τις προθεσμίες παράδοσης έργων ΑΠΕ λόγω κορωνοϊού
Παρασκευή, 15/05/2020 - 23:27

Το γερμανικό κοινοβούλιο τροποποίησε τον νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της χώρας παρατείνοντας τις προθεσμίες κατά έξι μήνες για την ολοκλήρωση των επιδοτούμενων έργων, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία της ενεργειακής μετάβασης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Έχει παρασχεθεί εξάμηνη παράταση για έργα που συμμορφώνονται σε τεχνικούς κανονισμούς για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να τεθούν σε λειτουργία έως τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση οι αλλαγές δημιουργούν ασφάλεια δικαίου για τους κατασκευαστές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Peter Altmaier, δήλωσε:

«Με τις τροποποιήσεις του νόμου, διασφαλίζουμε ότι η πανδημία του κορωνοϊού δεν θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις για την ενεργειακή μετάβαση. Με τη Δράση Σχεδιασμού Διασφάλισης, κατοχυρώνεται ότι σημαντικές διαδικασίες σχεδιασμού και έγκρισης, όπως η επέκταση του ηλεκτρικού δικτύου, μπορούν να πραγματοποιηθούν γρήγορα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με τις νομικές αλλαγές στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διασφαλίζουμε επίσης ότι οι τρέχοντες περιορισμοί και καθυστερήσεις δεν θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στους συμμετέχοντες στην αγορά ενέργειας».

Το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει στην επίσημη διαδικασία μέσω ψηφιακών εναλλακτικών λύσεων .