Γαλλία: Ενίσχυση του στόχου παραγωγής της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Γαλλία: Ενίσχυση του στόχου παραγωγής της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας
Πέμπτη, 23/04/2020 - 18:49

Η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα αυξήσει τον στόχο της παραγωγή υπεράκτιας αιολικής ενέργειαςστα 8GW για αυτή τη δεκαετία, σε αντίθεση με τον μέχρι τώρα στόχο που ήταν τα 5GW.

Η κυβέρνηση Macron ανακοίνωσε τονέο, ενισχυμένοπρόγραμμα που στοχεύει τόσο σε σταθερά όσο και σε κυμαινόμενα έργα σε έναν ολοκληρωμένο χάρτη πορείας για την ενέργεια (Programmation pluriannuelle de l'énergie).

Το σχέδιο, το οποίο επικυρώθηκε τώρα μετά από δημόσια διαβούλευση που είχε ξεκινήσει τον Ιανουάριο, χαρτογραφεί τρεις κλήσεις για σταθερά έργα.

Οι προσφορές για πραγματοποίηση έργων θα ξεκινήσουν φέτος με την πρώτη να αφορά μια τοποθεσία στην ανατολική Μάγχη. Η δεύτερη προσφοράπρογραμματίζεται για το 2021-2022 για μια περιοχή στον Νότιο Ατλαντικό και πιθανότατα τη ζώνη του Oleron και η τρίτη προγραμματίζεται για το 2023 για άγνωστη μέχρι στιγμής περιοχή.

Τρεις προσφορές για κυμαινόμενα έργα των 250MW το τεμάχιο θα τρέχουν παράλληλα το 2021 και το 2022.

Από το 2024 έως το 2028, 1GW υπεράκτιας αιολικής χωρητικότητας θα διατίθεται για αγορά.


Ο στόχος είναι να τεθούν σε λειτουργία έως και 6,2GW υπεράκτιας αιολικής χωρητικότητας μέχρι το 2028.

Το Παρίσι έχει επίσης χαρτογραφήσει την επέκταση τωναιολικών έργων και στην ξηρά, ενδεχομένως έως 35GW, και των ηλιακών έως 44GW.

Ο βιομηχανικός όμιλος SER χαιρέτισε το σχέδιο και προειδοποίησε ότι τα χρονοδιαγράμματα των προσφορών θα πρέπει να παραμείνουν σταθερά παρά την απειλή της πανδημίας.