H Siemens Gamesa εγκαταλείπει την οδηγίαFY 2019/20 λόγω του κορωνοϊού

H Siemens Gamesa εγκαταλείπει την οδηγίαFY 2019/20 λόγω του κορωνοϊού
Τετάρτη, 22/04/2020 - 18:06

Η εταιρεία παραγωγής ανεμογεννητριών Siemens Gamesa Renewable Energy SA αποσύρθηκε από τις ήδη περιορισμένες οδηγίες για το έτος 2019/2020 λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Λόγω της έκτασης που έχει λάβει ο COVID-19 και λόγω των διαφόρων κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό του, η εταιρεία ανέφερε ότι «δεν μπορεί να προβλέψει ή να ποσοτικοποιήσει με ακρίβεια την διάρκεια και το οικονομικό μέγεθος του αντίκτυπου της πανδημίας».

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι προκλήσεις που αντιμετώπιζε στην Ινδία και τη Βόρεια Ευρώπη κατά το δεύτερο δημοσιονομικό τρίμηνο μέχρι τον Μάρτιο του 2020, επιδεινώθηκαν με την πανδημία του κορωνοϊού. Το γεγονός αυτό επιτάχυνε την διαδικασία μείωσης της παραγωγής στην Ινδία και παράλληλα προκάλεσε εμπόδια στην κατασκευή του αγωγού στη Βόρεια Ευρώπη.

Το πλάνο για εγκατάσταση 1,1 GW χερσαίων αιολικών έργων στη Βόρεια Ευρώπη έχει εκτροχιαστεί από τα τέλη Δεκεμβρίου λόγω της πρόωρης άφιξης του χειμώνα και των κακών οδικών συνθηκών. Αυτή η ζημιά ανέρχεται περίπου στα 150 εκατομμύρια ευρώ και συμπεριλαμβανομένων των εφάπαξ χρεώσεων,η Siemens Gamesa κατέγραψε ζημία 174 εκατομμυρίων ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Και παρά τον όγκο παραγγελιώνκαι της μεγάλης απόδοσης των των υπεράκτιων έργων και υπηρεσιών, τα προβλήματα του πρώτου τριμήνου οδήγησαν στον περιορισμό των δραστηριοτήτων της για όλο το έτος.

Η πανδημία έχει μέχρι στιγμής επηρεάσει σε μεγαλύτερο βαθμό τις χερσαίες επιχειρήσεις της Siemens Gamesa. Όμως κατά τους επόμενους μήνες αναμένεται να γίνουν φανερές και οι αρνητικές επιπτώσεις στα υπεράκτιαέργα και υπηρεσίες της, οι οποίες όμως δεν θα είναι τόσο έντονες.

Ανέφερε επίσης ότι διαθέτει ισχυρό ισολογισμό και ρευστότητα για να αντιμετωπίσει την κρίση. Τα εργοστάσιά της στην Κίνα έχουν επανέλθει στην κανονική τους δραστηριότητα ήδη από τα τέλη Μαρτίου και από πρόσφατα άρχισαν να επαναλειτουργούν και οι εγκαταστάσεις της στην Ισπανία. Η εταιρεία είπε ότι συνεργάζεται με άλλες κυβερνήσεις για επέκταση της παραγωγής της.