Η Περιφέρεια που παράγει την περισσότερη ενέργεια από ΑΠΕ

Η Περιφέρεια που παράγει την περισσότερη ενέργεια από ΑΠΕ
Τρίτη, 26/09/2023 - 06:32

Για το μήνα Αύγουστο, στο σύνολο της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας η αιολική ενέργεια αποτελούσε το 82,1%.

Στη Στερεά Ελλάδα παράγεται το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ΑΠΕ σύμφωνα με στοιχεία του ΑΔΜΗΕ. Ειδικότερα, 1713 MW παράγονται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ακολουθεί η Πελοπόννησος με 812MW.

Με βάση το δελτίο ενεργειακής ανάλυσης του ΑΔΜΗΕ για το μήνα Αύγουστο, στο σύνολο της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας η αιολική ενέργεια αποτελούσε το 82,1%, η φωτοβολταϊκή ενέργεια το 10,4% , τα μικρά υδροηλεκτρικά το 0,7% και οι μονάδες Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και Θερμότητας το 6,8%. Επίσης, οι μονάδες βιοαερίου παρήγαγαν 2MW. Συνολικά, η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανερχόταν σε 5.393MW.

Σε ότι αφορά την κατανομή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανα περιοχή στην ανατολική μακεδονία θράκη το 92% αποτελούσε η αιολική ενέργεια και οι μονάδες Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και Θερμότητας το 8%, στην κεντρική Μακεδονία το 59% προερχόταν από αιολική ενέργεια το 15% από φωτοβολταϊκά, το 14% από μικρά υδροηλεκτρικά και το 12% από μονάδες Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και Θερμότητας. Στη Δυτική Μακεδονία το 63% προέρχονταν από φωτοβολταϊκά και το 37% από αιολική ενέργεια. Στην Ήπειρο, τα Ιόνια Νησιά, τις Κυκλάδες, την Εύβοια και την Αττική 100% προερχόταν από αιολική ενέργεια. Στην Στερεά Ελλάδα , το 76% προερχόταν από αιολικά το 8% από φ/β, το 15% από μονάδες Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και Θερμότητας. Τέλος στην Πελοπόννησο το 88% προερχόταν αιολικά και το 12% από φωτοβολταϊκά.