Bloomberg: Επιβραδύνεται η παγκόσμια ανάπτυξη ΑΠΕ για το 2023

Bloomberg: Επιβραδύνεται η παγκόσμια ανάπτυξη ΑΠΕ για το 2023
Τετάρτη, 11/05/2022 - 20:29

Μετά από μια δεκαετία επιταχυνόμενης ανάπτυξης, η επέκταση της παγκόσμιας ανανεώσιμης ενέργειας αναμένεται να επιβραδυνθεί ελαφρώς το επόμενο έτος λόγω συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η πρόβλεψη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ-IEA)υπογραμμίζει τον εκτεταμένο αντίκτυπο του αυξανόμενου κόστους των πρώτων υλών. Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να ενισχύσει επειγόντως την καθαρή ενέργεια καθώς αγωνίζεται να διαφοροποιήσει τις πηγές καυσίμων της μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η μείωση της γραφειοκρατίας, η επιτάχυνση της αδειοδότησης και η παροχή των σωστών κινήτρων για ταχύτερη ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι μερικές από τις πιο σημαντικές ενέργειες που μπορούν να λάβουν οι κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις της ενεργειακής ασφάλειας και της αγοράς», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΟΕ, Fatih Birol.

Συνολικά 319 γιγαβάτ ανανεώσιμης ισχύος πρόκειται να προστεθούν φέτος και 317 γιγαβάτ το 2023, σύμφωνα με τον ΔΟΕ. Αυτό είναι ακόμα ένα γρήγορο κλιπ, αλλά θα ήταν η πρώτη επιβράδυνση σε τουλάχιστον μια δεκαετία.

Τελευταία τροποποίηση στις 16/05/2022 - 11:42