Η Econergy αποκτά το 49% θυγατρικής της «Τέρνα Ενεργειακή»

Η Econergy αποκτά το 49% θυγατρικής της «Τέρνα Ενεργειακή»
Τρίτη, 26/04/2022 - 08:08

Η ισραηλινή εταιρεία Econergy ανακοίνωσε συνεργασία με την Τέρνα Ενεργειακή με στόχο την ανάπτυξη και την κατασκευή χαρτοφυλακίου ηλιακής ενέργειας ισχύος 460 MW, εξαγοράζοντας το ποσοστό της θυγατρικής «Ηλιακή Πικρολίμνη», που κατείχε η εταιρεία Renven.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συμφωνία με την Τέρνα Ενεργειακή προβλέπει ότι η Econergy αποκτά το 49% του μετοχικού κεφαλαίου ελληνικής εταιρείας που κατέχει δύο επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης ηλιακών σταθμών 240MW και 220MW η καθεμία.

Η συνολική επένδυση για την κατασκευή των έργων εκτιμάται σε €265 εκατ., εκ των οποίων η συμμετοχή της Econergy είναι περίπου €130 εκατ. Τα δύο έργα, στην περιοχή Κιλκίς, θα αποτελέσουν ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα, καθώς η Econergy αποκτά την πρώτη της θέση στην ελληνική αγορά.

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι τα έργα θα φτάσουν σε φάση ετοιμότητας μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2023, ενώ οι εργασίες κατασκευής πρόκειται να ξεκινήσουν το 4ο τρίμηνο του 2023 και να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2024, όταν το έργο θα συνδεθεί με το δίκτυο.