Τροπολογία του ΥΠΕΝ για το αυξημένο κόστος λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας

Τροπολογία του ΥΠΕΝ για το αυξημένο κόστος λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας
Τρίτη, 09/11/2021 - 20:41

Βρίσκεται λύση για το θέμα χρηματοδότησης της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, αναφορικά με το επιπλέον κόστος που καλείται να καταβάλει μετά και την εγκατάσταση ηλεκτρολέβητων, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα η τηλεθέρμανση στην περιοχή.

Το δυσβάστακτο κόστος που προκύπτει για το δήμο Εορδαίας ήταν και είναι μεγάλο θέμα για το δήμο Εορδαίας, που ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα σε επαφές με την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ, ζητώντας να υπάρξει κρατική επιχορήγηση. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τροπολογία του, που κατατέθηκε στο σχέδιο Νόμου “Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις Υπουργείου Δικαιοσύνης”, κάνει αναφορά σε “Διάθεση ποσού από τα έσοδα του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και για παρεμφερείς σκοπούς”.

Όπως αναφέρει στην παράγραφο 7: “Ειδικά για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας της τηλεθέρμανσης του Δήμου Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και μέχρι τη σύνδεση της τηλεθέρμανσης του Δήμου με την υπό κατασκευή μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας “ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5″, παρέχεται έκτακτη ενίσχυση στη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας από την ειδικό λογαριασμό της παραγράφου 1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Οικονομικών, καθορίζεται το ύψος της ενίσχυσης τηρουμένων των ενωσιακών κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων”.

Να σημειωθεί λίγο νωρίτερα στην παράγραφο 1 της τροπολογίας αναφέρει: “Συστήνεται ειδικός λογαριασμός με την ονομασία Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και ως διαχειριστής του Ειδικού Λογαριασμού ορίζεται η ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε”. Πρόκειται, να αναφέρουμε τέλος, για τροπολογία, η οποία ακόμη δεν έχει ψηφιστεί, άρα αναμένουμε την οριστική ψήφισή της. Στην ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη.

Πηγή e-ptolemeos.gr