Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ είναι ο εθνικός μας πρωταθλητής σε ότι αφορά την ηλεκτροπαραγωγή

Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ είναι ο εθνικός μας πρωταθλητής σε ότι αφορά την ηλεκτροπαραγωγή
Τρίτη, 09/11/2021 - 20:37

«Ως τον εθνικό πρωταθλητή της Ελλάδος σε ότι αφορά την ηλεκτροπαραγωγή» χαρακτήρισε τη ΔΕΗ σε συνέντευξη στο Forbes ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο τέλος της ημέρας οι αγορές είναι οι καλύτεροι κριτές της ορθότητας των πολιτικών μας και οι αγορές αντέδρασαν πολύ, πολύ θετικά στις επιλογές της κυβέρνησης, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη στο Forbes.

«Πριν από λίγες ημέρες, ολοκληρώσαμε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ), η οποία είναι ο εθνικός μας "πρωταθλητής" όσον αφορά την ηλεκτροπαραγωγή. Όταν ήρθαμε στην εξουσία, η τιμή της μετοχής ήταν στο 1 ευρώ και τώρα ολοκληρώσαμε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,35 δισ. ευρώ με την τιμή μετοχής στα 9 ευρώ.

Αν λοιπόν είχατε επενδύσει στη ΔΕΗ, θα είχατε βγάλει εννέα φορές τα χρήματά σας μέσα σε δυόμισι χρόνια. Και ακόμη οι επενδυτές σπεύδουν να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Πιστεύω λοιπόν ότι συνολικά οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι θετικές και ότι η πραγματική οικονομία έχει αντιδράσει πολύ ενθαρρυντικά σε μια πολιτική που ουσιαστικά απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των Ελλήνων, εντός της χώρας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.