ΕΛΙΑΜΕΠ: Ο ενεργειακός μετασχηματισμός της βορείου Ελλάδας

ΕΛΙΑΜΕΠ: Ο ενεργειακός μετασχηματισμός της βορείου Ελλάδας
Παρασκευή, 29/10/2021 - 17:34

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Οικονομικές Σχέσεις Ελλάδας – Αμερικής και το Μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας», διοργανώνει δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα "Ο Ενεργειακός Μετασχηματισμός της Βορείου Ελλάδας". Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 17.00.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην ενεργειακή αναβάθμιση της Βορείου Ελλάδας και του αντίκτυπου που αυτή έχει για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Η κατασκευή του αγωγού TAP, η δημιουργία πλωτής βάσης επαναεριοποίησης φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη και οι δυνατότητες συμπράξεων στον τομέα της πράσινης ενέργειας αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Για τα θέματα αυτά θα συζητήσουν η Μαρίκα Καραγιάννη, Ειδική Επιστήμων για την Ενέργεια, Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και Επιστημονική Συνεργάτιδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο Σωτήρης Σέρμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Ερευνητής, στο ΕΛΙΑΜΕΠ και ο Νικόλαος Φαραντούρης, Καθηγητής, Κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ενέργεια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Στη συζήτηση, που θα συντονίσει η δημοσιογράφος Σοφία Χύτου, θα συμμετάσχει και ο Γιώργος Τζογόπουλος, Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ και Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος «Οικονομικές Σχέσεις Ελλάδας – Αμερικής και το Μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας», ο οποίος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο αυτού, με την ευγενική υποστήριξη την Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.