Στην πράξη τα οφέλη της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου: Σταθερή ηλεκτροδότηση όλο το καλοκαίρι

Στην πράξη τα οφέλη της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου: Σταθερή ηλεκτροδότηση όλο το καλοκαίρι
Τρίτη, 28/09/2021 - 21:25

Τη συμβολή της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου στη σταθερή ηλεκτροδότηση της Κρήτης επεσήμανε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Μανουσάκης τόνισε εξάλλου ότι ο Διαχειριστής είναι διατεθειμένος να συνδράμει τους σεισμοπαθείς με όποια μέσα κριθεί αναγκαίο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης της «μεγάλης» ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής. Η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε την Περιφερειακή Αρχή για την κατασκευαστική πρόοδο της διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής. Επιπλέον, αναγνωρίστηκαν οι αναγκαίες παρεμβάσεις επιτάχυνσης των αδειοδοτικών διαδικασιών για τις οποίες η Περιφέρεια εξέφρασε την πρόθεσή της να συνδράμει ενεργά τον Διαχειριστή, στο πλαίσιο της διαχρονικής συνεργασίας των δύο φορέων για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου.

Ο κ. Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή συνάντηση επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την άριστη συνεργασία του Διαχειριστή με την Περιφέρεια Κρήτης για τα μεγάλα έργα ηλεκτρικών διασυνδέσεων με την Πελοπόννησο και την Αττική. Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Αρχή που βρίσκεται στο πλευρό μας από την έναρξη των έργων μας στο νησί τα οποία βάζουν οριστικό τέλος στην ενεργειακή απομόνωση της Κρήτης. Ήδη με τη λειτουργία της διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου, το νησί είναι πιο ασφαλές εν μέσω συνθηκών υψηλής ζήτησης αλλά και φυσικών καταστροφών, όπως κατέδειξε ο πρόσφατος σεισμός που χτύπησε την Κρήτη. Και σε αυτή την κρίση, ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας. Γι' αυτό το λόγο αυτό, δηλώσαμε στον Περιφερειάρχη ότι είμαστε διατεθειμένοι να συνδράμουμε τους σεισμοπαθείς συμπολίτες μας με όποια μέσα κριθεί αναγκαίο».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ανέφερε: «Ενημερωθήκαμε σήμερα από τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ για την πορεία υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής. Με την καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ευελπιστούμε στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σε ένα τόσο μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τον τόπο μας. Ως Περιφέρεια, από την πλευρά μας θα συμβάλλουμε κατά το δυνατόν στη συντομότερη δυνατή επίλυση των όποιων ζητημάτων προκύψουν. Θα ήθελα, επίσης, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ για τη λειτουργία της «μικρής» διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου καθώς αυτή συνέβαλε καθοριστικά στη σταθερή ηλεκτροδότηση του νησιού φέτος το καλοκαίρι».