2 νέα αιολικά πάρκα 50 MW από τη Vestas στην Πολωνία

2 νέα αιολικά πάρκα 50 MW από τη Vestas στην Πολωνία
Πέμπτη, 26/08/2021 - 17:42

Την κατασκευή δύο αιολικών πάρκων στην Πολωνία γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Vestas. Πρόκειται για τα έργα Podlasek ισχύος 15 MW και Wólka Dobryńska ισχύος 35 MW, τα οποία στοχεύουν σε πλήρη λειτουργία στα τέλη του 2022.

Η Vestas θα προμηθεύσει και θα εγκαταστήσει επτά στροβίλους V110-2.0 MW σε λειτουργία λειτουργίας 2,2 MW στο Podlasek, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Γκντανσκ και δέκα ανεμογεννήτριες V126-3,45 MW στη Wólka Dobryńska, περίπου 18 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Biala Podlaska, στο Lubelskie Voivodeship, ενώ θα παρέχει τις υπηρεσίες της για τη διασφάλιση της μέγιστης απόδοσης των έργων για τα επόμενα 30 χρόνια.

Ο Richard Baylis, VP Sales East and Business Development στο Vestas Northern & Central Europe, εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Vi-Ridium ανέθεσε στη Vestas την κατασκευή και αυτών των δύο αιολικών πάρκων, και εγγυήθηκε για την άμεση και εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων τους το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Ο Radek Nowak, διευθύνων σύμβουλος του V-ridium Group, σχολίασε τη συναλλαγή: «Αυτή είναι η πρώτη σύμβαση που υπογράφηκε από τότε που η V-ridium προσχώρησε στον όμιλο Greenvolt. Είχαμε πάντα μια πολύ ισχυρή επιχειρηματική σχέση με τη Vestas στην Πολωνία και τώρα, με την υποστήριξη του Greenvolt και τα φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια, στοχεύουμε όχι μόνο στην ενίσχυση αυτής της συνεργασίας στην Πολωνία, αλλά σύντομα και στην επέκτασή της σε άλλες ευρωπαϊκές δικαιοδοσίες, όπου αυτή τη στιγμή αναπτύσσουν σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων αιολικής ενέργειας ».