ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Τι συζήτησε στην πρώτη συνάντηση με την αμερικανική Invenergy

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Τι συζήτησε στην πρώτη συνάντηση με την αμερικανική Invenergy
Τετάρτη, 25/08/2021 - 18:08

Διερευνητικού χαρακτήρα ήταν η πρώτη συνάντηση γνωριμίας που είχαν πριν λίγες εβδομάδες στελέχη της Invenergy με στελέχη της ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Αντικείμενό της η ενδεχόμενη ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα αποθήκευσης ενέργειας και μπαταριών.

Η Invenergy θεωρείται πρωτοπόρος στην αποθήκευση ενέργειας και διαθέτει έξι εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών αποθήκευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σήμερα, η Invenergy είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ΑΠΕ στη Βόρεια Αμερική, με έδρα κοντά στο Σικάγο, με περιφερειακά γραφεία στη Νέα Υόρκη και το Ντένβερ, τον Καναδά, το Μεξικό, την Κολομβία, το Ελ Σαλβαδόρ, το Ισραήλ, τη Σκωτία, την Πολωνία και την Ιαπωνία.

Ιδρύθηκε το 2001 από τον Michael Polsky, έναν πρώην μηχανικό που είχε κάνει το όνομά του-και μια περιουσία-αναπτύσσοντας τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας. Εργάστηκε ως μηχανικός εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα τέλη της δεκαετίας του 1970 όταν η δημόσια πολιτική των ΗΠΑ άλλαξε για να ενθαρρύνει τις ιδιωτικές εταιρείες να αναπτύξουν σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Polsky το 1985, συνίδρυσε την Indeck Energy Services, η οποία αναγνωρίστηκε τρεις φορές ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σήμερα δραστηριοποιείται στο Μεξικό, τη Λατινική Αμερική, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία, η Invenergy έχει αναπτύξει περίπου 150 έργα συνολικής ισχύος 24.100 MW, καλύπτοντας τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας 4,77 εκατομμυρίων νοικοκυριών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η εταιρεία με έδρα το Σικάγο, η οποία απασχολεί 950 άτομα προσωπικό σε θέσεις σε όλο τον κόσμο, είχε ανοίξει γραφείο στην Αθήνα στο παρελθόν, αλλά τελικά έκλεισε λόγω έλλειψης εγχώριας δραστηριότητας στον τομέα των ΑΠΕ.

Η Invenergy διατηρεί ένα ποικίλο και ταχέως αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο το οποίο, εκτός από την αιολική ενέργεια, περιλαμβάνει επίσης ηλιακή ενέργεια, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο και αποθήκευση ενέργειας.

Μαρίνα Πρωτονοταρίου / mononews.gr