ΗΠΑ: Η συμφωνία για το μεγαλύτερο εργοστάσιο «μπλε» υδρογόνου

ΗΠΑ: Η συμφωνία για το μεγαλύτερο εργοστάσιο «μπλε» υδρογόνου
Παρασκευή, 20/08/2021 - 11:31

Τη σύναψη συμφωνίας με την Midwestern Basin Electric για την μετατροπή μιας μονάδας φυσικού αερίου στο μεγαλύτερο και φθηνότερο εργοστάσιο παραγωγής υδρογόνου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσε η Bakken Energy LLC.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του ieefa.org, η Bakken Energy LLC ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία με την Midwestern Basin Electric Power Cooperative για να αγοράσει το εργοστάσιο Great Plains Synfuels στη Βόρεια Ντακότα, το οποίο, για την ώρα, παράγει συνθετικό φυσικό αέριο από άνθρακα. Σε συνεργασία με την Mitsubishi Power Americas Inc., η Bakken σχεδιάζει να μετατρέψει το εργοστάσιο σε κόμβο καθαρού υδρογόνου όπου θα παράγεται το καύσιμο.

Το εργοστάσιο της Βόρειας Ντακότα θα παράγει περίπου 310,000 μετρικούς τόνους «μπλε» υδρογόνου ετησίως και θα δεσμεύει το 95% των εκπομπών άνθρακα, όπως αναφέρει η Basin Electric. Το «μπλε» υδρογόνο περιλαμβάνει την σύνδεση της παραγωγής υδρογόνου με την τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα.

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής καθαρού υδρογόνου χρειάζονται συνήθως έως και 10 χρόνια για να λειτουργήσουν, ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Bakken Energy, Mike Hopkins δήλωσε ότι το κέντρο της Βόρειας Ντακότα μπορεί να τελειώσει στο μισό χρόνο, καθώς και να περιοριστεί το κόστος στο μισό, επανατοποθετώντας τον υπάρχοντα εξοπλισμό του εργοστασίου.